Toppscorer i EM: Sportsbetting og odds

Kvalifiseringen til verdensmesterskapet i 2022 har startet. Etter to kampdager ønsker vi å se på prestasjonen til spissene og vurdere hvem av dem som har potensialet til å bli toppscorer i EM 2021.  Dette vil selvfølgelig bare være en spådom, basert på prestasjoner som er gjort i ligaen og de siste landslagskampene.

Mye kan fortsatt endres før sluttspillet i EM 2020 starter. Derfor vil denne artikkelen bare gjenspeile statusen på nåværende tidspunkt (slutten av mars). Vi ønsker at alle spillerne og utøverne holder seg friske og skadefrie. Det kan imidlertid skje at en av kandidatene ikke lykkes på grunn av en skade og ikke kan spille under EM 2021.

Toppscorer: Kandidatene

Robert Lewandowski

Når det gjelder mål og diskusjonen om toppscorer, har det ikke vært noen vei utenom polakken på minst to år. I den mest suksessrike sesongen i karrieren i forrige sesong, scoret den polske landslagsspilleren 55 mål på 47 kamper for Bayern München. Generelt har LewanGOALski scoret mer enn 40 mål i hver sesong de siste seks årene. I inneværende sesong har han allerede scoret 42 mål etter 36 kamper, og kan tangere eller slå Gerd Müllers rekord. For tiden er han toppscorer i Bundesliga. Lewandowski har allerede hatt suksess 35 ganger på 26 seriekamper. Han trenger bare å score fem mål på de resterende åtte kampene for å innhente Müller.

Harry Kane

Kapteinen på det engelske landslaget topper listen over målscorere i Premier League med 17 mål. Mye mer imponerende er de 13 målgivende pasningene han har servert denne sesongen. De siste årene har Kane bevist mange ganger at han er en av de beste spissene i Premier League. Han viste også sine ferdigheter og kvaliteter under verdensmesterskapet i 2018, hvor han vant “Golden Shoe” som turneringens toppscorer med seks mål. På landslaget har lagkapteinen allerede scoret 33 ganger på 52 kamper, noe som er en imponerende rekord.

Romelu Lukaku

Romelu Lukaku blir 28 år 13. mai. Likevel har han spilt for topp europeiske klubber i årevis og leverer uke etter uke. Mellom 2011 og 2019 scoret han 129 mål i løpet av spilltiden i 262 obligatoriske kamper. Evnen til å score mål har vært enda mer imponerende etter at han signerte for Inter Milan i Italia. Forrige sesong scoret han 23 mål på 38 kamper, og måtte bare se Ciro Immobile og Cristiano Ronaldo foran seg på listen. I inneværende sesong har han allerede scoret mål 19 ganger, og jakter igjen på CR7, som ligger øverst på toppscorerlisten med 23 mål.

Kylian Mbappe

Det er få eksperter i verden som ikke antar at Kylian Mbappe blir den neste store superstjernen i internasjonal fotball. Det antas at unge spillere som ham og Erling Braut Haaland setter i gang den nye æraen etter Messi og Ronaldo. Til tross for sin unge alder kan 22-åringen se tilbake på en bemerkelsesverdig karriere. Siden han kom til PSG i 2017-18, har han spilt totalt 160 konkurransekamper og scoret utrolige 120 mål. Det er en vill målprosent! De siste to sesongene har han sikret seg toppscorertittelen i Frankrike. Også i inneværende sesong er han den ubestridte lederen på toppscorerlisten foran Memphis Depay.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo trenger egentlig ingen presentasjon. Det finnes knapt en statistikk som portugiseren ikke topper. Superstjernen samt argentinske Lionel Messi, har levert prestasjoner i toppklasse i 15 år. Ikke bare har han scoret flest mål i Champions League (134), han har også scoret flest mål i en enkelt CL-sesong (17). Han har også flest mål i utslagsrundene i Champions League (67), og han har lyktes tre ganger i finalen i CL. Han leder også statistikken for antall mål under fotball-EM. Sammen med Michel Platini, som også har 9 mål, regnes han som den mest suksessrike målscoreren ved UEFAs EM i fotball. Totalt har CR7 scoret 788 mål i spillekarrieren, og han regnes som den mest suksessrike spissen gjennom tidene.

Toppscorer: oddsen

Odds på Lewandowski

I kalenderåret 2021 har Bayerns superspiss satt ballen i mål 25 ganger i løpet av 20 kamper. I de to siste landskampene mot Ungarn og Andorra scoret han tre mål. Hos de største leverandørene av sportsbetting, har blant annet LeoVegas og Unibet publisert odds for turneringens toppscorer. Hos disse har Robert Lewandowski odds på 26,00. Denne oddsbetingelsen har veldig høy merverdi for spillerne. Dette skyldes sannsynligvis at bookmakerne ikke tror at Polen kommer veldig langt i turneringen, og at Lewa derfor bare spiller noen få kamper.

Odds på Kane

I de to siste kvalifiseringskampene til VM i 2022, hvor de tre løver spilte mot San Marino og Albania, spilte Kane kun kampen i Tirana. Han sørget først for at England tok ledelsen, og i det 63. minuttet serverte han en målgivende pasning til Mason Mount. England er den største favoritten foran EM 2021, og mange tippeselskaper antar at det engelske landslaget vil komme ganske langt i turneringen. Ikke bare spilles de tre gruppespillkampene hjemme på Wembley, men også det at semifinalen og finalen spilles i egen hovedstad, vil gi laget ekstra motivasjon. Både LeoVegas og Unibet har Kane øverst på toppscorerlisten med odds på 7,00.

Odds på Lukaku

Han har allerede scoret 59 ganger for det belgiske landslaget, og er allerede ansett som den beste målscoreren gjennom historien på belgiske landslaget. Han har brukt 91 landslagskamper på dette, og vi kan anta at det blir mange flere kamper og mål i fremtiden. I de to første VM-kvalifiseringskampene mot Wales og Tsjekkia scoret han to mål, og Belgia ligger nå på andreplass i gruppen. Hviterussland besøker Heverlee 30. mars, og Lukaku kan igjen bevise hva han er i stand til. I likhet med England regnes Belgia som en favorittene til EM-tittelen, og LeoVegas og Unibet gir derfor Lukaku odds på 10,00.

Odds på Mbappe

Mbappe scoret det første målet for Frankrike mot Nederland 31. august 2017. Siden den dagen har han hatt 41 opptredener i landslagsdrakten, og Kylian har 15 scoringer på landslagskontoen sin. Han har fortsatt langt fremt om han skal slå rekorden til Thierry Henry, men med tanke på hans unge alder er ikke det en umulig oppgave. Mbappe har ennå ikke scoret i de to VM-kvalifiseringskampene for Frankrike. Det kan imidlertid endre seg mot Bosnia i Sarajevo 31. mars, hvor han kan score sitt første mål for Les Bleus i 2021. Bookmakerne anser Mbappes sjanser til å bli toppscorer i EM-turneringen som like store som Lukakus. Derfor får også han odds på 100 hos LeoVegas og Unibet.

Odds på Ronaldo

Cristiano Ronaldo har spilt 172 ganger i den portugisiske landslagstrøyen, og kronet karrieren med europamesterskapstittelen i 2016. Han har scoret 102 mål og ønsker å sikre seg tittelen som mestscorende på et landslag. Iranske Ali Daei leder for tiden statistikken med 109, men Ronaldo vil gjøre alt for å tangere eller forbedre denne rekorden. Til tross for sine 35 år, har han bevist ofte nok at han fortsatt er sulten og vil jakte på flere mål. Han scoret ikke i de to første VM-kvalifiseringskampene. Sjansene er imidlertid ganske store for at han scorer ett eller to mål mot Luxembourg 30. mars. Også Cristiano Ronaldo har odds på 10,00 hos LeoVegas og Unibet. Portugal er regjerende europamester og har et sterkt lag. Bookmakerne antar at portugiserne i det minste kommer til kvartfinalen, og at Ronaldo får muligheten til å spille flere kamper.

EM 2021 Velkomsttilbud

OPP TIL 3000 KR BONUS

 
  • Stort utvalg av odds
  • Enkel og lynrask Live Betting
  • Innovative mobile løsninger
 

OPP TIL 1000 KR SPILLKREDITTER

 
  • Ledende bookie av sportsbetting
  • Tidlig utbetaling
  • Live Stream
 

OPP TIL 4000 KR BONUS

 
  • Kryptovalutaer
  • Live Casino
  • UFC-partner