Oddsspill på EM trener

EM trener i fotball spiller ofte en avgjørende rolle når det gjelder hvilken nasjon som vinner EM-tittelen. Otto Rehhagel viste det til hele fotballverdenen i 2004. Under fotball-EM i Portugal satte ikke selv de mest optimistiske grekerne et oddsspill på turneringsseier til Hellas. Likevel ble det slik at “kong Otto” fant den riktige formelen for å få det beste ut av laget sitt, og ved slutten av turneringen resulterte det til og med i EM-tittelen.

Grekerne spilte ut fra en stabil defensiv organisering, og benyttet sjansene sine iskaldt. Allerede i gruppespillet vant grekerne mot Spania i gruppe A, og kvalifiserte seg for kvartfinalen som andrelaget i gruppen. I kvartfinalen beseiret de regjerende EM-mester Frankrike etter en scoring av Angelos Charisteas. Denne seieren ble etterfulgt av seire mot Tsjekkia og Portugal, og Rehhagel gikk så absolutt inn i historiebøkene som EM-trener par excellence.

EM-trener sommeren 2021

Også ved dette europamesterskapet satser allerede mange oddsspillere på turneringsvinneren på forhånd. Med det bestemmer de seg også bevisst eller ubevisst om en landslagstrener. Derfor ser vi på CV-en til EM-trenerne i denne artikkelen og prøver å klassifisere dem.

Belgia: Roberto Martinez

Spanjolen Roberto Martinez spilte i sin aktive karriere hos blant andre Real Zaragoza, Wigan Athletic og Swansea City. Som trener for Swansea City ledet han laget til opprykk til Championship etter 24 år i 2008. I 2013 vant han FA-cupen med Wigan Athletic ved å beseire Manchester City i finalen. Han har vært ansvarlig for det belgiske landslaget siden begynnelsen av august 2016, og har kontinuerlig bidratt til utviklingen av laget. Belgia vil være favoritten i EM 2021 ettersom de for øyeblikket er på førsteplass på FIFA-rangeringen. Det betyr at sjansen er god for at Belgia vinner EM og Martinez blir valgt som EM-trener. Et tilsvarende EM-oddsspill vil ikke være absurd i dette tilfellet.

Danmark: Kasper Hjulmand

Som spiller er Hjulmand sannsynligvis bare kjent for noen få eksperter. Han begynte trenerkarrieren i FC Nordsjælland som assistent i 2008, før han ble hovedtrener i 2011. Han var med og vant den danske cupen i 2010 og 2011, og laget kom til kvalifiseringsrunden i Europa League. Begge gangene mislyktes de imidlertid mot Sporting Lisboa. I 2012 ble Nordsjælland seriemestre for første gang, og sesongen etter kunne Hjulmand lede laget i gruppespillet i Champions League. I mai 2014 flyttet han til Bundesliga som hovedtrener for Mainz 05, hvor han var trener frem til februar 2015. i 2016 kom han tilbake til FC Nordsjælland.

Siden sommeren 2020 har han vært landslagssjef for det danske landslaget sammen med sin tidligere følgesvenn Morten Wieghorst, og han leder laget gjennom sommerens europamesterskap. Danmarks sjanser til å vinne EM-tittelen under EM i 2021 anslås å være ganske lave. Vi ville ikke plassere et EM-spill på Danmark og på Hjulmand som EM-trener.

Jogi Löw som EM-trener 2021?

Jogi Löw kunngjorde sin avgang som landslagssjef etter EM 2021 i mars. Treneren for verdensmesteren i 2014, vant den tyske cupen med Stuttgart i 1997 og tapte finalen mot Chelsea i UEFAs Cupvinnercup året etter. Etter ytterligere trenerstillinger i Tyrkia, Tyskland og Østerrike ble Jogi assistenttrener for det tyske landslaget under Jürgen Klinsmann. Etter Klinsmanns avgang overtok Löw “die Mannschaft” med Hansi Flick i 2006, og førte dem til slutt til verdensmestertittelen i 2014. Tyskland er en av favorittene under EM, og Löw vil nok gjerne krone sin internasjonale karriere med EM-tittelen. Hvis du satser på Löw når du velger EM-trener, er risikoen definitivt begrenset.

England og Gareth Southgate

Under EM i 1996 i sitt eget land, ble Gareth Southgate syndebukken da han bommet på straffen i semifinalen mot Tyskland. Laget som senere vant EM-tittelen mot Tsjekkia. Forsvarsspilleren spilte totalt 560 konkurransekamper i løpet av karrieren og scoret 28 mål. Etter en treårsperiode med Englands U21-landslag, overtok han som sjef for A-landslaget i 2016 etter at Sam Allardyce trakk seg etter en skandale. Etter suksessen under verdensmesterskapet i 2018 (kvartfinale) og tredjeplassen i UEFA Nations League, er forventningene til Southgate store. Engelskmennene går inn i turneringen med et sterkt mannskap og de har en god sjanse til å vinne EM. Fordelen av hjemmebane i gruppespillene samt mulig semifinale og finale, skal heller ikke undervurderes.

EMs trener fra Finland

Navnet Markku Kanerva er neppe særlig kjent utenfor Finland. Den tidligere finske landslagsspilleren spilte med noen få avbrudd, hos HJK Helsinki i mesteparten av karrieren. Det var også der han begynte trenerkarrieren i 2001 som assistenttrener. Mellom 2004 og 2010 ledet han det finske U21-landslaget og ble assistenttrener på A-landslaget i 2011. Siden 2016 har han hatt det overordnede ansvaret for laget og ledet Finland til sluttspillet i et EM for første gang. I gruppe B møter finnene Belgia, Danmark og Russland. Ingen eksperter vil satse på at Finland går videre i EM, men det kan også være Kanervas sjanse til å etablere seg som en vellykket trener.

Verdens- og europamester: Didier Deschamps

Som defensiv midtbanespiller på landslaget måtte Deschamps holde ryggen til Zinédine Zidane fri. På den måten klarte den elegante playmakeren å utvikle seg og lede Les Bleus til verdensmestertittelen i 1998 og EM-tittelen i 2000. Som spiller vant han også Champions League med Olympique Marseille og Juventus, og han kom også til finalen tre ganger til med Juve og Valencia. Som trener ledet han Monaco til finalen i Champions League i 2004 og vant franske Ligue 1 med Marseille i 2010. Deschamps har vært hovedtrener for Les Bleus siden 2012. Han ledet laget til finalen i EM i 2016, hvor Frankrike ble beseiret av Portugal.

Under verdensmesterskapet i 2018 viste Frankrike sin overlegenhet på fotballbanen og tok landets andre verdensmesterskapstittel etter den første i 1998. I EM 2021 er Frankrike sett på som kandidater til EM-tittelen sammen med Belgia og England. Dermed kan det ene eller det andre EM-oddsspillet gjøres på Deschamps som EMs trener.

Kan Roberto Mancini bli EMs trener?

Som spiller tilbrakte den italienske treneren mesteparten av karrieren i Serie A. Han vant den italienske serien og Cupvinnercupen med henholdsvis Sampdoria og Lazio. I tillegg vant han også den italienske cupen seks ganger. Han begynte trenerkarrieren i Fiorentina, hvor han vant den italienske cupen i sitt første år. Deretter ble det to sesonger i Lazio, før han ble ansvarlig for Inter Milan mellom 2004-2008. Med Inter vant han Scudetto tre ganger og cupen to ganger.

Et år senere gikk turen til Manchester City hvor han vant FA-cupen i 2011 samt Premier League i 2012. Siden mai 2018 har han vært landslagssjef for Squadra Azzurra, som han ledet gjennom kvalifiseringen uten å avgi poeng. I gruppe A vil Italia møte Tyrkia, Sveits og Wales, men ifølge ekspertene vil de gå seirende ut av gruppen. Det å vinne europamesterskapet ville være neste steg i Mancinis karriere, slik at han kan bli en suksessfull EM-trener.

Kroatia og Zlatko Dalic

I løpet av den aktive fotballkarrieren spilte Zlatko Dalic i den kroatiske og bosniske fotballigaen, og er nok mest kjent hos innbitte tilhengere. Etter noen trenerroller i Kroatia og Albania mellom 2005 og 2010, flyttet han til Saudi-Arabia hvor han var trener for Al-Faisaly og Al-Hilal. Deretter trente han Al Ain Club fra De forente arabiske emirater mellom 2014-2017. I Emiratene ble det suksess en gang i både serien, cupen og supercupen i løpet av tre år. Han har vært hovedtrener for det kroatiske landslaget siden oktober 2017, og ledet dem til finalen i verdensmesterskapet i Russland i 2018. Det gjenstår å se om han vil lykkes med et lignende kupp under EM 2021.

Nederlands EM-trener: Frank de Boer

Det finnes knapt en tittel som de Boer ikke har vunnet på klubbnivå eller som trener. Med Ajax vant han den nederlandske ligaen fem ganger, den nederlandske cupen to ganger samt Champions League, UEFA-cupen og UEFA Supercup. I 1999 vant han den spanske ligaen med Barcelona. Som trener for Ajax ledet han klubben til fire ligatitler på rad mellom 2011 og 2014. I 2010 vant Ajax den nederlandske cupen. I september 2020 ble Frank de Boer utnevnt til landslagssjef for Nederland, og har til oppgave å lede Oranje til EM-tittelen. Klarer Nederland å ta ut potensialet sitt, kan laget spille en rolle i EM-oddsspill.

Igor Angelovski: den nord-makedonske treneren

I likhet med landslaget er også treneren Igor Angelovski relativt ukjent. Nord-Makedonia går inn i EM-turneringen som en skikkelig underdog, og det er egentlig ingen som forventer at de skal gå videre fra gruppespillet. Imidlertid skal det bemerkes at laget beseiret Tyskland 2-1 borte i Duisburg i den siste VM-kvalifiseringskampen. Angelovski har vært hovedtrener for Nord-Makedonia siden 2015 og har ledet laget til landets første store internasjonale turnering. Av den grunn alene vil han gå inn i historien som en helt.

Østerrike og Franco Foda

Franco Foda ble født i Mainz, og spilte for blant annet Kaiserslautern, Arminia Bielefeld, Saarbrücken, Bayer Leverkusen og Stuttgart i Bundesligaen. Han vant den tyske cupen to ganger og ble østerriksk seriemester to ganger med Sturm Graz. Han begynte trenerkarrieren i Graz, hvor han opprinnelig var ansvarlig for amatørlaget. I sesongen 2002-2003 ble han forfremmet til assistenttrener og til slutt overtok han trenerstolen i 2006. Etter et kort mellomspill i Kaiserslautern i sesongen 2012-2013, vendte han tilbake til Graz i 2014. Han har ledet det østerrikske landslaget siden 2017, og førte Østerrike til sluttspillet i UEFAs EM 2021.

Polens nye EM-trener: Paulo Sousa

Paulso Sousa, kjent fra tiden i Borussia Dortmund, startet seniorkarrieren i Benfica i 1989. I 1993 gikk han til byrivalen Sporting før Juventus ble neste stopp ett år senere. I Juventus var han med på å vinne Champions League i 1996, og i 1997 lyktes han med det samme som spiller for Borussia Dortmund. Etter sesongen i BVB, ble det spill i Inter Milan, Parma, Panathinaikos og Espanyol før fotballstøvlene ble lagt på hyllen i 2002. Som trener kan portugiseren se tilbake på en lang liste med trenerroller. Disse inkluderer Portugals U16, Queens Park Rangers, Swansea City, Leicester City, Videoton, Maccabi Tel Aviv, Basel, Fiorentina, Tianjin Quanjian og Bordeaux, før han overtok som hovedtrener for Polens landslag i januar 2021.

Til tross for superspissen Robert Lewandowski, er ikke Polens sjanser til å vinne turneringen spesielt store. For Sousa som EM-trener, handler det om å overleve gruppespillet og om mulig, komme seg til kvartfinalen.

LagEM-trener
BelgiaRoberto Martinez
DanmarkKasper Hjulmand
TysklandJogi Löw
EnglandGareth Southgate
FinlandMarkku Kanerva
FrankrikeDidier Deschamps
ItaliaRoberto Mancini
KroatiaZlatko Dalic
NederlandFrank de Boer
Nord-MakedoniaIgor Angelovski
ØsterrikeFranco Foda
PolenPaulo Sousa
PortugalFernando Santos
RusslandStanislav Tsjertsjesov
SkottlandSteven Clarke
SverigeJanne Andersson
SveitsVladimir Petkovic
SlovakiaStefan Tarkovic
SpaniaLuis Enrique
TsjekkiaJaroslav Silhavy
TyrkiaSenol Günes
UkrainaAndrij Sjevtsjenko
UngarnMarco Rossi
WalesRyan Giggs

EMs trener 2016: Fernando Santos

Fernando Santos hedres som en helgen i Portugal. Hans aktive karriere som fotballspiller er overkommelig. Mellom 1973 og 1987 spilte han for Estoril Praia og Marítimo Funchal (sesongen 1979-1980). I det siste året som spiller i Estoril overtok han trenerstillingen, hvor han ble værende i syv år. Han kom til Porto i 1998 via trenerstillingen i Estrela Amadora (1994-1998). Etter tre sesonger i Porto ble det trenerroller i Portugal og Hellas for klubber som AEK, Panathinaikos, Sporting Lisboa, Benfica og PAOK frem til 2010. I 2010 ble han utnevnt til hovedtrener for det greske landslaget, og han ledet Hellas til sluttspillet i EM i 2012 og VM i 2014. I begge turneringene gikk Hellas videre fra gruppespillet, men ble utslått i utslagsrundene. Siden 2014 har han vært trener for det portugisiske landslaget.

Med Portugal har han også oppnådd den største suksessen hittil som trener med seieren i EM 2016. I tillegg kommer seieren i Nations League i 2019. Portugal går inn i turneringen som regjerende mester og de har et veldig godt lag. Om du skal spille EM-odds på at de kan vinne tittelen igjen, så hvorfor ikke?

Russland og Stanislav Tsjertsjesov

Visuelt gjennom barten, er russeren kanskje den mest iøynefallende treneren i EM 2021. Russlands landslagssjef har blant annet spilt i Spartak Moskva, Lokomotiv Moskva, Dynamo Dresden og Tirol Innsbruck. Trenerkarrieren begynte i 2004 i Kufstein i Østerrike. Dette ble fulgt av flere trenerstillinger i Østerrike og Russland før han overtok Legia Warszawa i sesongen 2015-2016. Siden 2016 har han vært hovedtrener for det russiske landslaget. Han ledet Russland til kvartfinalen i verdensmesterskapet på hjemmebane i 2018, noe som regnes som en bemerkelsesverdig prestasjon. I gruppe B møter Russland Belgia og Danmark, og dette er to tøffe motstandere som må beseires hvis Russland skal gå videre til neste runde. Det blir ikke en enkel oppgave.

Steve Clarke er EM-trener for Bravehearts

Clarke begynte den profesjonelle karrieren i St Mirren i 1982, før han flyttet til London og Chelsea i 1987. Der spilte han frem til 1998. Han begynte å jobbe som assistenttrener for samme klubb i 2004, før han gikk til tilsvarende stilling i West Ham og Liverpool i henholdsvis 2008 og 2011. Den første hovedtrenerstillingen ble hos West Bromwich Albion i 2012, før det ble Reading to sesonger senere i 2014. Etter en periode i støtteapparatet hos Aston Villa i 2016, overtok han som hovedtrener for Kilmarnock i 2017. I 2019 ble han sjef for det skotske landslaget. Skottland klarte å komme seg til sluttspillet i EM 2021 via Nations League og playoff. I gruppe D sammen med England, Kroatia og Tsjekkia vil skottene få nok å henge fingrene i, men kanskje skjer det ett mirakel slik at laget går videre til utslagsrundene.

Janne Andersson & Tre Kronor

Jan Olof Andersson tilbrakte hele sin profesjonelle karriere i Sverige og spilte mesteparten av tiden for Alets IK. Der startet han også trenerkarrieren som spillende trener i 1988, og fortsatte i den samme rollen i Laholms FK i perioden 1993-1998, etter å ha vært assistenttrener i Halmstad i 1990-1992. I år 2000 ble han igjen assistenttrener i Halmstads BK, frem til han ble utnevnt til hovedtrener i 2004. Han ledet Halmstads BK til i 2009 og var trener for Örgryte i 2010. i 2011 ble han trener for IFK Norrköping, og han ble værende i den rollen til 2016. Etter Sveriges skuffende opptreden i EM i 2016, ble Andersson utnevnt til svensk landslagssjef.

Uten Zlatan Ibrahimovic på laget, klarte Sverige å kvalifisere seg til verdensmesterskapet i 2018, hvor de røk ut i kvartfinalen mot England. I EM 2021 har Sverige gode sjanser til å gå videre fra gruppespillet i gruppe E. Spania er nok bedre, men de to andre lagene vil svenskene slå på en god dag.

Vladimir Petkovic, sveitsisk EM-trener

Seks år etter at seniorkarrieren startet, gikk Petkovic til den sveitsiske klubben Chur 97 i 1987. Frem til 1999 spilte han i alt for syv forskjellige lag i det sveitsiske ligasystemet, men det ble ingen ligatitler i løpet av denne tiden. De viktigste stoppestedene i trenerkarrieren er hos BSC Young Boys, Samsunspor og Lazio. Som trener hos Lazio klarte han til og med å vinne den italienske cupen for sesongen 2012-2013. Etter verdensmesterskapet i 2014 overtok Petkovic ledelsen av det sveitsiske landslaget etter Ottmar Hitzfeld.

Stefan Tarkovic, EM-trener for Slovakia

Etter at Slovakia tok seg til sluttspillet i fotball-EM, ble Tarkovic ansatt som fast hovedtrener fra rollen som midlertidig trener. Han signerte en kontrakt som varer til slutten av 2021. Denne kontrakten kan forlenges hvis Slovakia får gode resultater i kvalifiseringen til verdensmesterskapet i 2022. Slovakia beseiret Nord-Irland 2-1 i playoff til EM 2021, og de skal spille i gruppe E sammen med Polen, Sverige og Spania. Det vil bli veldig vanskelig for laget ledet av EM-trener Stefan Tarkovic, å komme seg videre fra gruppen. Vi vil ikke spille EM-odds på det.

Vinner Spania EM 2021? Blir Luis Enrique den beste EM-treneren?

Baskeren begynte karrieren i Sporting Gijón, hvor han scoret 14 mål på 36 ligakamper. Etter denne sterke prestasjonen flyttet han til hovedstaden for Real Madrid i 1991, hvor han var under kontrakt frem til 1996 og scoret 15 mål på 157 kamper i La Liga. Så fulgte helligbrøden da han gikk til erkerivalen FC Barcelona. Først var fansen kritiske til denne overgangen, men han ble snart publikumsfavoritt og lagkaptein. Med Barcelona vant Kike Enrique den spanske ligaen to ganger og den spanske cupen to ganger. Han scoret 73 mål på 207 ligakamper frem til han la opp i 2004. Trenerkarrieren begynte i 2008 med reservelaget til Barcelona. Enrique coachet laget til opprykk til Segunda División etter den andre sesongen. I 2011 ble han utnevnt til hovedtrener i AS Roma, men forlot klubben etter skuffende opptredener i 2012. I 2013-2014 ledet han Celta Vigo.

I 2014 overtok han som hovedtrener i FC Barcelona. Denne rollen hadde han i tre år. Det første året ledet han FC Barcelona til en trippel, men i 2017 trakk han seg etter å ha vunnet ni titler. I juli 2018 overtok han det spanske landslaget, men trakk seg frivillig i juni 2019 fordi han ikke kunne lede laget av private årsaker. I august 2019 døde datteren hans på 9 år av beinkreft, og Luis Enrique returnerte som spansk landslagssjef i november 2019. Som spiller og trener har Luis Enrique bevist at han kan vinne titler. Spanias 6–0 mot Tyskland samt de siste VM-kvalifiseringsresultatene har vist at “la furia roja” (den røde vrede) har funnet veien tilbake til tidligere styrkenivå. Du kan definitivt spille EM-odds på Spania som turneringsvinner i EM 2021.

Jaroslav Silhavy, EM-trener for Tsjekkia

Silhavy var forsvarsspiller i klubbene Viktoria Plzen, RH Cheb, Slavia Praha, Petra Drnovice og Viktoria Zizkov mellom 1979 og 1999, frem til han avsluttet den aktive fotballkarrieren som 38-åring i 2000. Han overtok stillingen som assistenttrener i Zizkov, før han i 2002 flyttet til Sparta Praha som assistenttrener. I løpet av denne tiden vant han både den tsjekkiske ligaen og cupen to ganger. Mellom 2005 til 2017 var han hovedtrener for i alt åtte forskjellige tsjekkiske fotballklubber.

I tillegg var han assistent for det tsjekkiske landslaget i perioden 2001 til 2009. 18. september 2018 etterfulgte han Karel Jarolim som fikk sparken etter 1-5-nederlaget i vennskapskampen mot Russland, og overtok som hovedtrener for det tsjekkiske landslaget. I gruppe D vil det ikke være lett for tsjekkerne mot lag som England, Kroatia og Skottland, men med litt hell kan de gå videre fra gruppespillet.

Er Tyrkia en hemmelig favoritt i EM 2021?

Tyrkias EM-trener Senol Günes, sto i sine aktive dager mellom stolpene som keeper for Sebat Genclik og Trabzonspor i henholdsvis to og femten sesonger. Hos Trabzonspor var han med på å vinne seks tyrkiske ligatitler samt seks triumfer i den tyrkiske supercupen. I tillegg vant Trabzonspor også den tyrkiske cupen tre ganger i løpet av denne tiden, i årene 1977, 1978 og 1984. Günes startet trenerkarrieren som assistent i Trabzonspor i sesongen 1988-1989, men det gikk fem år før han overtok sjefsstolen som hovedtrener i Trabzonspor i sesongene 1993-1997. To nye perioder fulgte i 2005 og 2009-2013.

Günes feiret flere titler med klubben, men han vant imidlertid ikke den tyrkiske ligaen. Som trener for Besiktas gikk det imidlertid bedre og han kunne feire to ligatitler i 2016 og 2017. Siden 2019 har han for andre gang vært hovedtrener for det tyrkiske landslaget. I den første perioden førte han Tyrkia til tredjeplass i verdensmesterskapet i 2002.

I kvalifiseringen til VM i 2022 har Tyrkia imponert både ekspertene og fansen, og laget har beseiret Nederland og Norge. Tyrkerne scoret ti mål på tre kamper. På grunn av den gode troppen og den nylige prestasjonen, ses Tyrkia nå på som et lag som virkelig kan overraske i EM 2021. I gruppe A har tyrkerne en god sjanse til å gå videre til utslagsrundene som gruppevinnere.

Andrij Sjevtsjenko, den ukrainske superstjernen

Det er ikke helt feil å si at Ukrainas hovedtrener er lagets største stjerne. Fotballfans verden over kunne følge ukrainerens karriere, hvor han kamp etter kamp leverte spill som gledet alle. Sheva hadde den mest suksessrike tiden i AC Milan mellom 1999 og 2006, hvor han scoret 127 mål på 208 kamper i Serie A. I tillegg til fem ukrainske seriemesterskap med Dynamo Kiev feiret han det italienske ligamesterskapet med Milan i sesongen 2003-2004. Et år tidligere vant han den italienske cupen, Champions League og UEFA Super Cup. I England vant han både FA-cupen og ligacupen med Chelsea.

I 2016 ble Sjevtsjenko assistenttrener for det ukrainske landslaget. Senere overtok han som landslagssjef etter Fomenko, etter at Ukraina ble utslått i gruppespillet i EM 2016. I gruppe C har Ukraina sjansen til å vinne mot Nord-Makedonia og Østerrike, og med all sannsynlighet gå til åttendedelsfinalen sammen med Nederland.

Marco Rossi: en italiensk EM-trener for Ungarn

Marco Rossi har ikke bare reist mye som spiller, men også som trener. Som spiller var han innom elleve klubber mellom 1983 og 2000.  år. Siden 2004 har han ledet syv forskjellige lag og flere av dem i to perioder, før han overtok som landslagssjef for Ungarn. Det mangler definitivt ikke på erfaring. Siden 19. juni 2018 har han hatt ansvaret for skjebnen til det ungarske landslaget. Han ledet laget til EM 2021 via seier over Island i playoff. I gruppe F med Tyskland, Frankrike og Portugal, vil Ungarn trenge mer enn hell for å komme videre.

Ryan Giggs som EM-trener for dragene

Ryan Giggs tilbrakte hele karrieren som fotballspiller i en klubb. Han spilte for Manchester United i utrolige 24 år. Med Man U vant han alt som kan vinnes på klubbnivå. Han vant Premier League 13 ganger, FA-cupen fire ganger, ligacupen tre ganger, Community Shield ni ganger, Champions League to ganger, samt UEFA Super Cup og FIFA Club World Cup en gang hver. Listen over alle rekordene hans vil gå utover omfanget av denne artikkelen for EM-betting, men ikke minst 963 opptredener for Manchester United på seniornivå, understreker hans imponerende ferdigheter. I 2014 var han midlertidig trener for Manchester United, og arbeidet deretter som assistenttrener frem til 2016.

Siden 15. januar 2018 har han vært hovedtrener for det walisiske landslaget, og ledet laget til sluttspillet i EM 2021. I november 2020 ble han arrestert grunnet en anklage om vold i hjemmet, og kunne ikke ta seg av laget i VM-kvalifiseringskampene mot Belgia og Tsjekkia. Det gjenstår å se om han vil kunne ta plass på den walisiske benken om to måneder.

EM 2021 Velkomsttilbud

OPP TIL 3000 KR BONUS

 
  • Stort utvalg av odds
  • Enkel og lynrask Live Betting
  • Innovative mobile løsninger
 

OPP TIL 1000 KR SPILLKREDITTER

 
  • Ledende bookie av sportsbetting
  • Tidlig utbetaling
  • Live Stream
 

OPP TIL 4000 KR BONUS

 
  • Kryptovalutaer
  • Live Casino
  • UFC-partner