#1
Bonus
3000 kr
#2
Spillkreditter
1000 kr
#3
Bonus
1000 kr + oddsboost
#4
Bonus
1000 kr
#5
Bonus
4000 kr
#1
Bonus
3000 kr
#2
Spillkreditter
1000 kr
#3
Bonus
1000 kr + oddsboost
#4
Bonus
1000 kr
#5
Bonus
4000 kr

Nøkkelspiller

Gareth Bale
11
Gareth Bale
country-flag
Wales
Angrep
Adam Szalai
9
Adam Szalai
country-flag
Ungarn
Angrep
Andriy Yarmolenko
7
Andriy Yarmolenko
country-flag
Ukraina
Angrep
Hakan Calhanoglu
10
Hakan Calhanoglu
country-flag
Tyrkia
Midtbane
Vladimir Darida
8
Vladimir Darida
country-flag
Tsjekkia
Midtbane
Sergio Ramos
15
Sergio Ramos
country-flag
Spania
Forsvar
Marek Hamsik
17
Marek Hamsik
country-flag
Slovakia
Midtbane
Xherdan Shaqiri
23
Xherdan Shaqiri
country-flag
Sveits
Midtbane
Emil Forsberg
10
Emil Forsberg
country-flag
Sverige
Angrep

Denne sommerens europamesterskap i fotball er en spesialversjon i forbindelse med UEFAs 60-årsjubileum for det første fotball-EM som ble arrangert i 1960. Forrige gang turneringen ble arrangert var i Frankrike i 2016. Årets turnering var opprinnelig planlagt i fjor, men turneringen ble flyttet på grunn av utfordringene som pandemien skapte. Med synkende antall tilfeller i Europa, virker det nå som mesterskapet vil gå som planlagt fra den 11. juni. Og her kan du finne kamper og resultater for turneringen.

Årets fotball-EM er unikt ved at de ikke blir arrangert i et enkelt vertsland, men i stedet vil kampene bli spilt over hele Europa. Totalt vil elleve stadioner i elleve land bli brukt for å avvikle EM 2021. Det gir fotballtilhengerne fra hele kontinentet sjansen til å se kamper live på et sted. Valget av arenaer som vil bli brukt til EM-kampene kan fortsatt endre seg i tiden til EM 2021 starter, men foreløpig ser det definitivt ut til at turneringen vil bli avviklet.

På EM 2021 Odds bruker vi vår kunnskap og erfaring fra å se på kamper og spille odds på fotball, til å gi deg de beste tipsene for betting på EM 2021. Du finner våre spådommer om sjansene til suksess for hvert lag, samt informasjon om hva vi synes er de beste oddsspillene i turneringen. På denne siden finner du kommende kamper så vel som resultater fra EM 2021.

Arenaer for kampene i EM 2021

Dette året er første gang fotball-EM arrangeres i mer enn to vertsland. Det mest vanlige har vært at ett arrangørland har hatt alle gruppespillkampene og utslagsrundene innenfor landets grenser. Tre ganger har turneringen hatt to vertsland. I forbindelse med feiringen av 60-årsjubileet for UEFAs fotball-EM, var det planlagt at årets turnering skulle bli spilt på tolv arenaer i tolv land.

Turneringen ble utsatt i ett år på grunn av den globale pandemien, men det kommende mesterskapet vil imidlertid foregå i dette unike formatet, selv om noen av de opprinnelige kamparenaene er endret. Totalt vil de elleve landene Aserbajdsjan, Danmark, Tyskland, Ungarn, Italia, Nederland, Romania, Russland, Spania, Skottland og England være involvert i avviklingen av EM 2021.

Hele listen over EM-arenaer er som følger:

Johan Cruijff Arena – Nederland

Tidligere kjent som Amsterdam Arena. Ajax sitt stadion ble omdøpt i 2018 etter den nederlandske fotballegendens bortgang. Det var den aller første europeiske stadion med et uttrekkbart tak da den ble tatt i bruk i 1996. Stadionet har en kapasitet på 53.748 tilskuere. I forbindelse med EM 2021 forventes det at stadionets kapasitetsutnyttelse vil ligge på 25–33%.

Olympiastadion – Aserbajdsjan

Aserbajdsjans nasjonalstadion ligger i hovedstaden Baku, og den har vært vertskap for en rekke store idrettsarrangementer. Dette inkluderer Europalekene i 2015 og Europa League-finalen i 2019. Stadionet har et imponerende, ultramoderne design, og har plass til 68.000 tilskuere. Under EM 2021 forventes det at utnyttelsesgraden vil ligge på 50% av kapasiteten.

Estadio de Cartuja – Spania

Opprinnelig var det San Mames Stadion i Bilbao som skulle være Spanias bidrag som vertsanlegg under fotball-EM, men da regjeringen ikke klarte å forplikte seg i forhold til antall tilskuere på stadionet, ble det i stedet endret til Estadio de la Cartuja i Sevilla. Denne flerbruksarenaen med en kapasitet 60.000, var nylig vert for Copa del Rey-finalen samt den spanske Supercupen. I forbindelse med EM 2021 forventes det at minst 25% av stadionkapasiteten vil benyttes.

National Arena – Romania

National Arena ble ferdig i 2011, og er en av Romanias største stadioner med en kapasitet på 55.634 tilskuere. Det er for tiden hjemmebanen til både FC Steaua og FC Dinamo i Liga I. Stadionet var arenaen som ble brukt under Europa League-finalen i 2012, og det vil spilles tre gruppespillkamper og en åttendedelsfinale der i løpet av EM 2021. Det forventes at minst 25% av kapasiteten for stadionet vil bli brukt under turneringen.

Puskas Arena – Ungarn

Puskas Arena er det mest moderne stadionanlegget som det blir spilt kamper på i EM 2021. Stadionet ble ferdigstilt i slutten av i 2019, og det har en kapasitet på 67.155 tilskuere. Under fotball-EM er det det eneste stadionet hvor det tillattes 100% utnyttelse av kapasiteten. Arenaanlegget er oppkalt etter den ungarske fotballegenden Ferenc Puskas. Dette er den første store turneringen hvor stadionet blir benyttet, men det siste året er det på grunn av reiserestriksjoner, blitt spilt flere kamper i Champions League og Europa League der. Supercup-finalen i 2020 ble også spilt der. I 2023 vil arenaen brukes under Europa League-finalen.

Parken Stadion – Danmark

Selv om dette er Danmarks største stadion, er det med en kapasitet på 38.065 ett av de minste arenaanleggene som benyttes under EM 2021. Det forventes at det vil bli tillatt å utnytte denne tilskuerkapasiteten med minst 25% under fotball-EM. Danmark spiller de tre gruppespillkampene i Parken, og i tillegg skal en av åttendedelsfinalene spilles der. Stadionet stod ferdig i 1992 etter en totalrenovering. Det har mye historie etter at det ble innviet i 1911. Dette inkluderer to finaler i europacupene, nemlig Cupvinnercupen i 1994 samt UEFA-cupen i år 2000.

Hampden Park – Skottland

Hampden Park er et av de eldste fotballstadionene i Europa. Det stod ferdig i 1903. Stadionet har blitt renovert siden den gang for at det skal kunne spilles kamper der på en trygg måte. I sin tid var det verdens største fotballanlegg med en kapasitet på nesten 150.000 fans. I dag er fotballanlegget begrenset til 52.000, og under EM 2021 forventes det at kapasiteten til anlegget i Glasgow vil bli utnyttet med 25–33%.

Wembley Stadion – England

Wembley Stadium vil være hovedbanen under sommerens EM 2021. England vil spille tre gruppespillkamper der. I utslagsrundene spilles to åttendedelsfinaler på Wembley, og hele EM-turneringen avsluttes med begge semifinalene samt finalen på Englands nasjonalarena. Det er det nest største stadionet i Europa etter Camp Nou, med plass til opptil 90.000 tilskueres. Under gruppespillene vil kapasiteten utnyttes 25 %, men denne er antatt å øke i utslagsfasen slik at et større antall tilhengere slippes inn.

Fussball Arena – Tyskland

Allianz Arena er hjemmebanen til Bayern München og det er et av de mest imponerende fotballstadionene i verden. Stadionet har plass for opptil 75 000 tilskuere. Under EM vil utnyttelsen ligge på 22 % av kapasiteten. Tyskland vil spille sine tre gruppespillkamper her, så tyske fans har mye å se frem til. Det skal også spilles en kvartfinale på Allianz Arena.

Olympiastadion – Italia

Stadio Olimpico ble ferdig i 1953 og er en flerbruksarena som opprinnelig ble designet for de olympiske leker i 1960. Selv om stadion har en friidrettsbane mellom fotballbanen og tribunen, er det fortsatt et flott sted for å se på fotball. Gjennom årene er det blitt spilt mange store kamper på denne banen. Det inkluderer blant annet VM i 1990 samt flere store europeiske finaler. Den maksimale tilskuerkapasiteten er på 72.698, og under EM 2021 forventes det at 25–33% av denne blir benyttet.

Krestovskij Stadion – Russland

Kresovskij Stadion eller Gazprom Arena i St. Petersburg, er hjemmebanen til Zenit St Petersburg og var en av hovedarenaene under verdensmesterskapet i 2018. Den stod ferdig i 2017 og har en kapasitet på 56.196 tilskuere. Under EM 2021 regnes det med at det tillates å bruke 50% av denne kapasiteten. Tre kamper i både gruppe B og E, samt en kvartfinale skal spilles i St. Petersburg.

Kamper og resultater: Gruppespillkampene

Gruppespillet er åpningsrunden i EM-turneringen. De tjuefire lagene som deltar i EM 2021 er delt inn i seks grupper med fire lag i hver gruppe. Hvert lag spiller en gang mot hvert av de andre lagene i gruppen. Når alle har spilt tre kamper går de to første lagene i gruppen videre. Fire av de beste tredjeplasserte lagene går også videre til utslagsrundene.

Turneringen sparkes i gang med kampen mellom Tyrkia og Italia på Stadio Olimpico. Denne kampen spilles den 11. juni og det er den eneste kampen som blir spilt denne dagen. Lørdag 12. juni vil det bli spilt tre kamper. Wales møter Sveits før Danmark spiller mot Finland, og Russland mot Belgia. Søndag møter England Kroatia, Østerrike spiller mot Nord-Makedonia, og Nederland tar imot Ukraina.

Mandag starter med Skottland mot Tsjekkia, etterfulgt av Polen mot Slovakia samt Spania mot Sverige. På tirsdagen spilles de to siste kampene for den første kampdagen når lagene i gruppe F møter hverandre. Ungarn spiller mot Portugal og Frankrike møter Tyskland.

Uten en kampfri dag fortsetter det med tre nye kamper på onsdagen. Finland skal opp imot Russland, og deretter følger Tyrkia mot Wales samt Italia mot Sveits. Deretter fortsetter det med tre kamper per dag ut uken. På torsdagen er det Ukraina mot Nord-Makedonia, Danmark mot Belgia og Nederland mot Østerrike.

På fredag ​er det kamp i gruppe E når Sverige møter Slovakia, før Kroatia spiller mot Tsjekkia og England og Skottland møtes. På lørdag spiller Ungarn mot Frankrike samt Portugal mot Tyskland, før dagen avsluttes med Spania mot Polen.

Til slutt kommer lagene til den tredje og siste kampdagen i gruppespillet. Den siste kampen betyr ofte forskjellen mellom kvalifisering til utslagsrundene eller fiasko. Derfor vil det vanligvis være den mest spennende og anspente kampen i gruppespillet. Søndag den 20. juni er det bare to kamper når gruppe A avsluttes med oppgjørene mellom Italia og Wales samt Sveits mot Tyrkia.

Mandag den 21. er det fire kamper når gruppe C og B skal avgjøres. Ukraina spiller mot Østerrike, mens Nord-Makedonia spiller mot Nederland. Senere på dagen tar Finland imot Belgia samtidig som Russland spiller mot Danmark.

På tirsdagen avsluttes gruppe D når Tsjekkia møter England og Kroatia spiller mot Skottland. Til slutt spilles de siste gruppespillkampene på onsdagen. Det begynner med Sverige mot Polen og Slovakia mot Spania, før dagen avsluttes med Tyskland mot Ungarn og Portugal mot Frankrike.

Kamper og resultater: Utslagsrundene

Når gruppespillet er ferdig, begynner utslagsfasen. De to første lagene i hver gruppe går videre til åttendedelsfinalene sammen med de fire beste gruppetreerne. I utslagsrundene er det bare ett lag som går videre fra hver kamp. Det tapende laget blir slått ut av turneringen og kan bare reise hjem. Det er lite rom for feil i denne delen av turneringen. Er det uavgjort ved fulltid skal det hele avgjøres med ekstraomganger og eventuelt straffesparkkonkurranse, for å bestemme hvilket lag som går videre til neste runde.

Åttendedelsfinalene starter lørdag 26. juni med nr. 2 i gruppe A mot nr. 2 gruppe B. På lørdagen spilles også kampen mellom vinneren i gruppe A og nummer to i gruppe C.

På søndag fortsetter cupspillet når vinneren av gruppe C møter laget som ble nummer tre i gruppe D, E eller F. Vinneren av gruppe B møter laget som ble nummer tre i gruppe A, D, E eller F. Mandag spiller laget som endte på andreplass i gruppe D mot andreplassen i gruppe E. Senere på dagen møtes vinneren av gruppe F og laget som ble nummer tre i gruppe A, B eller C.

På tirsdag er det endelig klart for de siste åttendedelsfinalekampene. Vinneren av gruppe D spiller mot laget som tok andreplassen i gruppe F, mens vinneren av gruppe E møter laget som ble nummer tre i gruppe A, B, C eller D. Lagene som vinner hver av disse åttendedelsfinalene går videre til kvartfinalerunden.

EM 2021 Velkomsttilbud

OPP TIL 3000 KR BONUS

 
  • Stort utvalg av odds
  • Enkel og lynrask Live Betting
  • Innovative mobile løsninger
 

OPP TIL 1000 KR SPILLKREDITTER

 
  • Ledende bookie av sportsbetting
  • Tidlig utbetaling
  • Live Stream
 

OPP TIL 4000 KR BONUS

 
  • Kryptovalutaer
  • Live Casino
  • UFC-partner