Italia mot England i EM-finalen – Oddsspill

En måned med europeisk fotballfest nærmer seg slutten. Etter 50 kamper rundt omkring i Europa er det endelig klart for den store EM-finalen på Wembley Stadium. Når Italia og England møtes til den avgjørende kampen om EM-troféet klokken 21.00 den 11. juli, får vi svaret på om Italia vinner fotball-EM for første gang siden 1968, eller om England klarer å vinne for første gang. Finalen, Italia mot England, er ventet spent på av alle fotballfans verden over.

Italia beseiret Spania i EMs beste kamp

Ingen som har fulgt Italia på lagets vei til EM-finalen har unngått å bli imponert over innsatsen som legges ned. Laget består av spillere som er stolte av å spille med flagget på brystet, og som bruker like mye krefter på å løpe bakover på banen som i de offensive løpene. Denne holdningen har gitt resultater, og Italia har ikke tapt på 33 kamper.

I gruppespillet vant de relativt greit de tre kampene uten å få mål imot. I cupspillet har de hatt en tøffere vei til finalen enn hva finalemotstanderen har hatt. I åttendelsfinalen måtte det ekstraomganger til for å beseire Østerrike 2–1. I kvartfinalen slo de ut verdenseneren Belgia 2–1 i ordinær tid, mens det på nytt ble spilleforlengelse i semifinalen mot Spania.

Spanjolene spilte sin beste kamp i mesterskapet, og etter 90 minutter stod det 1–1 etter at Federico Chiesa ga Italia ledelsen etter en time, før Alvaro Morata sørget for utligning ti minutter før full tid. Ekstraomgangene bød ikke på flere scoringer, og dermed måtte det straffesparkkonkurranse til for å skille lagene. Den vant Italia 4–2, og dermed er det italienske landslaget klar for sin første EM-finale siden 2012.

England stupte til seier over Danmark

England kom seg også greit gjennom gruppespillet uten å imponere annet enn egne supportere med to seire og en uavgjort. I åttendedelsfinalen klarte de endelig å beseire sin nemesis Tyskland i en utslagsrunde, og vant 2–0 foran massevis av engelskmenn på Wembley i en ganske så jevnspilt kamp. I kvartfinalen fikk de grei match mot Ukraina på Stadio Olimpico i Roma. Da kampen var over stod det 4–0 på tavlen.

I semifinalen mot Danmark var England igjen tilbake på eget gress på Wembley Stadium, og av de mer enn 60 tusen som hadde sluppet inn, var om lag nitti prosent engelskmenn. Dermed hadde England klart mest støtte på tribunene, selv om de røde og hvite også markerte seg godt og støttet Danmark på beste vis.

Det var også danskene som tok ledelsen etter en praktfull frisparkscoring av Mikkel Damsgaard. Ni minutter senere utlignet England på et selvmål, som uansett hadde blitt scoring. Dette resultatet stod seg frem til ordinær tid. Flertallet på tribunen skrek etter straffespark da Harry Kane gikk i bakken i det 74. spilleminuttet, men dommeren blåste ikke og VAR lot avgjørelsen stå.

Dermed ble det spilleforlengelse med ekstraomganger. Helt på slutten av den første ekstraomgangen fikk stupevillige engelskmenn endelig straffesparket de var ute etter, da Raheem Sterling falt særdeles lett etter kontakt med danske forsvarere. Ingen uten engelsk pass mente dette var straffe, men England ble tildelt straffespark. Kane tok dette, og Kasper Schmeichel reddet mesterlig, men dessverre for danskene satte Kane returen i mål. Den andre ekstraomgangen bød ikke på flere scoringer, og dermed kunne engelskmennene juble for sin første EM-finale noensinne. 

Oddstips for EM-finalen Italia mot England

Hos bookmakerne er England knepne favoritter, men sjansene til Italia er nok vel så store i denne EM-finalen. Mange vil si at engelskmennene har hatt en lettere vei til finalen enn italienerne. På sin vei har de slått ut henholdsvis lag nummer 12, 24 og 10 på FIFA-rankingen, mens Italia har beseiret henholdsvis nummer 23, 1 og 6. England får nok mye støtte på tribunene i EM-finalen, men det bor over 127 000 italienere i London, så Italia vil heller ikke mangle støtte fra tilhengerne.

Italia har historisk sett hatt et godt tak på England og har vunnet fire av de syv siste møtene. To har endt uavgjort og England har vunnet kun en gang. Det er en stund siden EM-finalistene møttes, og de to siste kampene mellom dem er vennskapskamper. Både i mars 2018 og mars 2015 endte det 1–1. Siste gang de møttes i et mesterskap var under VM i 2014, hvor Italia vant 2–1. Under EM i 2012 stod det 0–0 etter ekstraomgangene i kvartfinalen, men Italia vant 4–2 i straffesparkkonkonkurransen. To måneder senere vant England 2-1 på hjemmebane i en vennskapskamp. Under VM i 1990 vant Italia 2-1.

Hittil i fotball-EM har Italia scoret 2,0 mål i snitt per kamp, mens England har et gjennomsnitt på 1,67 mål per kamp. Totalt har de to finalistene sluppet inn til sammen fire mål. Det er lett å anta at finalen i EM 2021 blir tett og målfattig, men basert på scoringsstatistikken kan det være spennende å gå for et oddsspill hvor det scores over 2,5 mål i EM-finalen Italia mot England.

EM 2021 Velkomsttilbud

OPP TIL 3000 KR BONUS

 
  • Stort utvalg av odds
  • Enkel og lynrask Live Betting
  • Innovative mobile løsninger
 

OPP TIL 1000 KR SPILLKREDITTER

 
  • Ledende bookie av sportsbetting
  • Tidlig utbetaling
  • Live Stream
 

OPP TIL 4000 KR BONUS

 
  • Kryptovalutaer
  • Live Casino
  • UFC-partner