LeoVegas Oddsboost – Italia mot Spania

LeoVegas Oddsboost

Det begynner virkelig å stramme seg til å sommerens europamesterskap i fotball. Vi er nå kommet til semifinalene, og belønningen for en seier er en plass i EM-finalen den 11. juli. Først ute i kampen om en av de to plassene i finalen er Italia og Spania. Det blir spennende å se hvordan styrkeforholdet er mellom disse to lagene når de møtes på Wembley Stadium klokken 21.00 den 6. juli. En kamp hvor vi får se hvordan «nye» Italia står seg overfor 2021-versjonen av Spania. Ikke mye tyder på en repetisjon av EM-finalen i 2012. Italia mot Spania blir absolutt et spennende spill.

Italia har fått mange tilhengere i løpet av EM 2021

Etter at bunnpunktet ble nådd i 2017 da Italia tapte VM-playoff mot Sverige og ikke kom til fotball-VM for første gang på 60 år, ble det tatt grep i støvellandet for å bygge opp et nytt landslag. Under ledelse av Roberto Mancini er det ikke annet å si enn at de har lyktes godt med dette. Laget har kanskje ikke de store stjernene, men spillerne setter sin ære i å spille med flagget på brystet, og det kjempes og løpes fort i begge retninger på banen.

Under EM ble det seire mot Tyrkia, Sveits og Wales i gruppespillet og gruppeseier med full poengpott. Mot gode og taktiske østerrikere måtte det ekstraomganger til i åttendedelsfinalen før italienerne vant 2–1 og avanserte til kvartfinalen mot verdenseneren Belgia. I kvartfinalen spilte Italia en bedre kamp igjen, og selv om det ble jevnt og spennende, hadde de relativt god kontroll i 2–1-seieren.

Italia har ikke tapt på 32 kamper, og det som er sjarmerende med dette laget er at det sprintes og kjempes like mye for å avverge baklengsmål som det arbeides hurtig fremover for å score nok mål til å vinne kampen.

Spania har hatt en slitsom vei til semifinalen

Spanjolene fikk en tung start på fotball-EM med to uavgjortkamper mot Sverige og Polen. Som vanlig hadde de ballen mest i disse kampene, men det ble kun med Alvoro Moratas ene scoring i kampen mot Polen. Spania behøvde egentlig seier og tre poeng i den tredje gruppspillkampen mot Slovakia for å være sikre på avansement, og i denne kampen løsnet det endelig for dem scoringsmessig. Da sluttsignalet gikk stod det 5–0 på resultattavlen og de var videre til åttendedelsfinalen som gruppetoer bak Sverige.

I åttendedelsfinalen ventet sølvmedaljevinneren fra VM i 2018, Kroatia. Lenge så det ut til at avansementet til kvartfinalen skulle gå greit. Kroatene tok riktignok ledelsen etter et pussig selvmål og keepertabbe, men da Ferran Torres sørget for 3–1 etter 77 minutter virket det hele avgjort. Kanskje trodde spanjolene også det var det, for to scoringer av Kroatia i løpet av kampens fem siste minutter sørget for at kampen gikk til forlengelse. I ekstraomgangene var det imidlertid ingen tvil, og to scoringer i slutten av den første ekstraomgangen sørget for at Spania beseiret Kroatia med 5–3.

Spania måtte igjen ut i ekstraomganger

Dermed ble det kvartfinale mot Sveits som klarte bragden å slå ut regjerende verdensmester Frankrike i åttendedelsfinalen. Sveitserne sendte Spania i ledelsen med et selvmål allerede etter åtte minutter. Dette resultatet stod seg frem til det var spilt 68 minutter, da Xherdan Shaqiri sørget for utligningen. Det ble ikke enklere for sveitserne da Remo Freuler fikk direkte rødt kort etter 77 minutter. Spania ville svært gjerne unngå nok en kamp med ekstraomganger, men til tross for stort press og store målsjanser, stod det fremdeles 1–1 da dommeren blåste av etter 90 minutter.

Sveits holdt også unna i ekstraomgangene ikke minst takket være Yann Sommer i mål, og dermed måtte det straffesparkkonkurranse til for å kåre en vinner. Sveitserne hadde en prikkfri straffesparkkonkurranse mot Frankrike, men desto dårligere mot Spania, og dermed ble det spanjolene som trakk det lengste strået og avanserte til semifinalen.

Oddstips for semifinalen Italia mot Spania

Italia er favoritt hos bookmakerne, men om ikke Spania er veldig slitne etter to kamper på rad med ekstraomganger, tyder mye på at det kan bli et jevnt oppgjør.

Lagene har ikke møttes siden Italia mislyktes i kvalifiseringen til VM i 2018, så det er vanskelig å si hvordan styrkeforholdet er i dag. I denne VM-kvalifiseringen var lagene i samme gruppe. I september 2017 vant Spania 3–0 hjemme, mens det ble 1–1 i kampen i Italia i oktober 2016. Lagene møttes også i åttendedelsfinalen i EM i 2016, hvor italiensk 2–0-seier ga italienerne revansje etter det ydmykende 4–0-tapet i EM-finalen i 2012. I 2012 møttes de også i gruppespillet og da endte kampen 1–1.

Statistikken viser at det i snitt scores to mål når disse to lagene møtes. Hittil i EM har Italia i snitt 2,2 per kamp, mens Spania har 2,4 mål i snitt per kamp. Det er derfor lite som tyder på at dette blir en kamp med kun ett mål. Et spennende oddstips for semifinalen Italia mot Spania er derfor å satse på at det scores over 3,5 mål i kampen.

EM 2021 Velkomsttilbud

OPP TIL 3000 KR BONUS

 
  • Stort utvalg av odds
  • Enkel og lynrask Live Betting
  • Innovative mobile løsninger
 

OPP TIL 1000 KR SPILLKREDITTER

 
  • Ledende bookie av sportsbetting
  • Tidlig utbetaling
  • Live Stream
 

OPP TIL 4000 KR BONUS

 
  • Kryptovalutaer
  • Live Casino
  • UFC-partner