EM Oddsspill – England mot Danmark

På den engelske balløyen synger de som vanlig «it’s coming home» og drømmer om suksess for England for andre gang i et mesterskap, og en finaleplass for første gang siden de vant VM i 1966. Danskene synger «vi er røde, vi er hvide» for full hals på tribunene og håper på en reprise av mesterskapet i 1992 da de vant hele fotball-EM. Uansett hvem som synger best eller håper mest på en plass i finalen, er det garantert duket for en jevn og spennende kamp når England og Danmark møtes på Wembley Stadium klokken 21.00 den 7. juli for å gjøre opp om den siste finalebilletten i EM 2021. England mot Danmark lover mye spenning på vei til finalen.

England greit videre fra kvartfinalen

Bortsett fra egne tilhengere var det nok ikke mange som ble så veldig imponert eller fryktelig skremt av det England presterte i gruppespillet. De gikk riktignok greit videre som gruppevinner etter 0–0 mot naborivalen Skottland og to 1–0-seire over Kroatia og Tsjekkia. Hverken spillet eller antallet mål tydet på et lag i storform.

Åttendedelsfinalen mot Tyskland ble kanskje den første virkelige utfordringen i mesterskapet, og for første gang siden 1966 klarte de å slå sin nemesis i utslagsrundene i et stort internasjonalt mesterskap. Kampene var egentlig ganske jevnspilt, men der Tyskland ikke klarte å sette sine store sjanser, blant annet etter godt keeperspill og noen flotte redninger av Jordan Pickford, klarte England å score på sine. Mål av Raheem Sterling og Harry Kane sørget for 2–0-seier og feiring hos den engelske fotballfansen.

Kvartfinalen mot Ukraina på Stadio Olimpico ble som ventet en grei sak, selv om 4–0 kanskje ble litt i overkant av hva man kunne forvente av en kamp på dette stadiet i turneringen. Førsteomgangen var relativt jevnspilt, men at Ukraina ikke fikk til det helt store gjør det vanskelig å si om England var så gode som resultatet antyder, eller om motstanderen var overraskende svak i akkurat dette oppgjøret. Det mest imponerende med England er at de ikke har sluppet inn ett eneste mål hittil i EM 2021.

Danmark sjarmerer mer og mer

Danskene fikk den verste starten på fotball-EM da lagets store stjerne Christian Eriksen kollapset rett før pause i åpningskampen. Tap mot Finland og Belgia i de to første kampene, gjorde at mesterskapet virket over for en av outsiderne før fotball-EM startet. Den tredje gruppespillkampen hvor Danmark valset over Russland med vakkert spill og vant 4–1, ble vendepunktet som kanskje fører til en EM-finale. Siden resultatet i kampen mellom Finland og Belgia også gikk Danmarks vei, endte danskene plutselig på andreplass i gruppen og gikk til stor jubel videre til åttendedelsfinalen.

I åttendelsfinalen mot Wales fortsatte de storspillet og ga seg ikke før det stod 4–0. Vakre scoringer og godt spill sørget for en hyggelig aften i Amsterdam for de røde og hvite.

Tsjekkia slo ut Nederland i åttendelsfinalen, og dermed ble det ikke Oranje som stod mellom danskene og en plass i semifinalen. Thomas Delaney sørget for danske ledelse etter fem minutter, og Kasper Dolberg doblet denne tre minutter før pause. Tsjekkia gikk ut i hundre etter pausen og målet til Patrik Schick etter 49 minutter ga en viss spenning i kampen. Danskene holdt imidlertid unna og tsjekkerne kom aldri nærmere en utligning på Olympiastadion i Baku. Dermed har danskene skikkelig los på en plass i EM-finalen.

Oddstips for semifinalen England mot Danmark

Hos bookmakerne er England soleklare favoritter i denne semifinalen, men styrkeforholdet mellom lagene er nok mye jevnere enn det som gjenspeiles i oddsen som tilbys for seier til et av lagene. Statistikken fra tidligere møter viser også at utfallene av kampene fordeles godt. De 12 siste kampene mellom disse to lagene har endte med fem seire til England, fire til Danmark og tre har endt uavgjort.

De to siste kampene mellom lagene var i Nations League. I oktober 2020 vant Danmark 1–0 i England, mens tilsvarende oppgjør i Danmark i september 2020 endte 0–0. Tre vennskapskamper endte med engelsk 1–0-seier i 2014 og 2-1-seier i 2011, mens danskene vant 4–1 i 2005. I mesterskapssammenheng må man helt tilbake til VM i 2002 hvor England slo Danmark 3–0 i åttendedelskvartfinalen. Da Danmark vant EM i 1992 spilte lagene 0–0 i gruppespillet.

Statistikken viser at England i snitt scorer 2,0 mål på hjemmebane, mens Danmark i snitt scorer 2,6 mål borte. Når disse lagene møtes scores det gjennomsnittlig 2,0 mål. Siden dette er en semifinale og mye står på spill blir det neppe en målorgie, men samtidig kommer det neppe til å skje at ikke begge lag lager minst et mål. Siden det skal kåres en vinner er et spennende oddsspill for semifinalen England mot Danmark å satse på at det scores over 2,5 mål.

EM 2021 Velkomsttilbud

OPP TIL 3000 KR BONUS

 
  • Stort utvalg av odds
  • Enkel og lynrask Live Betting
  • Innovative mobile løsninger
 

OPP TIL 1000 KR SPILLKREDITTER

 
  • Ledende bookie av sportsbetting
  • Tidlig utbetaling
  • Live Stream
 

OPP TIL 4000 KR BONUS

 
  • Kryptovalutaer
  • Live Casino
  • UFC-partner