Oddsspill – England mot Tyskland

Klikk på banneret for tilbudet!

Da Tyskland sikret seg avansement i EM-turneringen jublet de engelske sportsjournalistene. Endelig kunne de leke seg med overskriftene mot Tyskland igjen. Når England og Tyskland entrer Wembley Stadium for den nest siste åttendedelsfinalen klokken 18.00 den 29. juni, handler det om mer en prestisje. Dette er kampen som ingen av lagene ønsker å tape, og ingen av lagene har råd til å tape den heller. Kampen mellom England mot Tyskland lover mye spenning.

Samtidig er det slik at ett av lagene står igjen som taper etter denne kampen, og for dette laget vil fotball-EM fremstå som en stor skuffelse. Vinneren av kampen kan se frem til en kvartfinale i Roma mot vinneren av oppgjøret mellom Sverige og Ukraina.

England vant gruppen uten å imponere

Ingen som så de tre kampene til England i gruppespillet ble hverken skremt eller imponert. Man må være ihuga England-supporter for å si at det engelske landslaget har vist mestertakter hittil i turneringen. I åpningskampen mot Kroatia spilte de en bra førsteomgang, og scoringen av Raheem Sterling med drøye halvtimen igjen av kampen sikret 1–0-seieren og tre poeng. I naboderbyet mot Skottland endte det uavgjort 0–0, og skottene kunne likeså godt sikret seg alle tre poengene som engelsmennene.

Før den tredje kampen var England dermed videre i EM 2021, men de måtte beseire Tsjekkia i den siste kampen for å vinne gruppen. Kampens beholdning ble ett mål av Sterling etter 12 minutter, og nok en 1–0-seier gjorde at engelskmennene gikk til topps i gruppen. Kroatias seier over Skottland gjorde at de inntok andreplassen, og med det havnet tsjekkerne på den «enkle» siden av finaletreet, hvor de slo Nederland i åttendedelsfinalen, i stedet for at de måtte ut mot Spania.

England klarte altså 7 poeng i gruppespillet, men målforskjellen på 2–0 forteller vel at de har hatt marginene på sin side uten at de har imponert med storspill og mange scoringer.

Tyskland videre med et nødskrik

Før EM startet var Tyskland som vanlig blant en av mesterskapsfavorittene, men det meritterte landslaget fikk en marerittaktig start på fotball-EM i åpningskampen mot Frankrike. Et selvmål av Mats Hummels ble beholdningen i kampen som Frankrike vant 1–0, og dermed var det nødvendig med poeng i den andre kampen mot Portugal. Denne kampen var kanskje Tysklands beste i gruppespillet, og selv om Portugal tok ledelsen og det måtte to portugisiske selvmål til for å føre Tyskland i ledelsen til pause, sørget mål av Kai Havertz og Robin Gosens i begynnelsen av andreomgangen for at Tyskland til slutt vant 4–2.

Gruppe F var som antatt den vanskeligste gruppen å gå videre fra, og med et Ungarn som langt ifra var en lett motstander, og som kunne gått videre om de hadde hatt marginene på sine side, bølget den tredje kampen i gruppespillet mellom Tyskland og Ungarn frem og tilbake. I løpet av kampens nitti minutter var Tyskland både videre og ute av EM-turneringen. Ungarn var i føringen i nesten hele kampen, men til slutt ble det Leon Goretzkas utligning etter 84 minutter som sikret 2–2 og videre avansement i fotball-EM.

Siden Frankrike og Portugal spilte 2–2 tok Tyskland andreplassen i gruppen på internt oppgjør, og havnet derfor på den «enkle» siden av finaletreet, mens portugiserne havnet på den klart tøffere grenen av finaletreet og måtte ut mot Belgia i åttendedelsfinalen.

Oddstips for åttendedelsfinalen England mot Tyskland

England har fordelen av å spille denne åttendedelsfinalen på hjemmebane og de er hårfine favoritter, men mye tyder på at det blir en jevn kamp om plassen i kvartfinalen.

Lagene har ikke møtt hverandre siden en vennskapskamp i november 2017, og de fire siste møtene mellom lagene er vennskapskamper. Disse har endt med to tyske seire, en engelsk seier og et uavgjortresultat. Av de ni siste oppgjørene mellom Tyskland og England har tyskerne vunnet fem, engelskmennene tre og en har endt uavgjort. Forrige gang de møttes i en obligatorisk kamp var under VM i 2010. Den gang vant Tyskland 4–1. I EM i 2000 vant England 1–0 i et mesterskap hvor begge lagene røk ut av turneringen i gruppespillet.

Statistikken viser at England scorer i snitt 2,0 mål på hjemmebane, mens Tyskland scorer 1,3 mål i gjennomsnitt på bortebane. Et fint oddsspill for denne åttendedelsfinalen er derfor å satse på at det scores over 3,5 mål.

EM 2021 Velkomsttilbud

OPP TIL 3000 KR BONUS

 
  • Stort utvalg av odds
  • Enkel og lynrask Live Betting
  • Innovative mobile løsninger
 

OPP TIL 1000 KR SPILLKREDITTER

 
  • Ledende bookie av sportsbetting
  • Tidlig utbetaling
  • Live Stream
 

OPP TIL 4000 KR BONUS

 
  • Kryptovalutaer
  • Live Casino
  • UFC-partner