#1
Bonus
3000 kr
#2
Spillkreditter
1000 kr
#3
Bonus
1000 kr + oddsboost
#4
Bonus
1000 kr
#5
Bonus
4000 kr
#1
Bonus
3000 kr
#2
Spillkreditter
1000 kr
#3
Bonus
1000 kr + oddsboost
#4
Bonus
1000 kr
#5
Bonus
4000 kr

Denne sommeren er det på nytt EM i fotball når de beste landslagene i Europa i grupper nok en gang konkurrerer om EM-pokalen. Turneringen avholdes hvert fjerde år, og sommerens turnering skulle opprinnelig avvikles i 2020. På grunn av den globale pandemien ble fotballigaene rundt omkring i Europa satt på vent i store deler av sesongen, og de kunne bare fullføres i løpet av sommeren.

Fordi EM 2020 ville ha kollidert med avslutningen av fotballsesongen rundt omkring i Europa, tok UEFA avgjørelsen om å flytte EM-turneringen til 2021 i stedet. Fotballfansen har måttet vente ekstra lenge på å se deres landslag konkurrere i turneringen, men det ser ut til at det kan bli et av de beste europamesterskapene noensinne. Et EM med noen nye lag som deltar for første gang, samt noen veldig interessante kamper.

Her hos EM 2021 Odds analyserer vi alle kampene i EM 2021 for å gi deg de beste oddstipsene. Vi kombinerer våre tiår med samlet erfaring fra å se på fotball, med statistisk analyse. Det gjør vi for å forutsi hvilke lag som mest sannsynlig går videre fra gruppespillet, hvilke spillere som scorer flest mål, samt hvilke kamper som vil være mest underholdende å se på. På denne siden ser vi på gruppene i EM 2021, inkludert de mest interessante gruppene, og hva vi kan forvente i gruppespillet.

Det nye formatet for EM 2021 og grupper

For å feire 60-årsjubileet for konkurransen, vil EM 2021-turneringen bli spilt på fotballarenaer over hele Europa. Opprinnelig ble det valgt tolv arenaer fra like mange land over hele det europeiske kontinentet. Nå er dette antallet redusert til elleve arenaer i elleve land. Dette gir fotballtilhengere fra hele Europa sjansen til å se noen av verdens beste landslag spille live. Det burde sørge for en mer spennende turnering.

Formatet innebærer at gruppespillkampene vil bli spilt på arenaer over hele Europa, mens de to semifinalene og finalen blir avviklet på Wembley Stadion i England. I likhet med EM 2016, er det også tjuefire lag som deltar i denne EM-turneringen. Det betyr seks grupper med fire lag i hver. Alle lagene starter turneringen ved å spille tre kamper. En mot hvert av de andre lagene i gruppen.

De to beste lagene fra hver gruppe kvalifiserer seg automatisk til utslagsrundene. I tillegg vil de fire beste lagene som ender på tredjeplass i sin gruppe, gå videre fra gruppespillet. Kampene i hver gruppe vil bli spilt på to arenaer med tre kamper på hver av dem. Det betyr at lagene ikke trenger å reise mye mellom kampene. Noen av lagene spiller alle gruppespillkampene på kun en bane i sitt eget hjemland.

Inndeling av grupper for EM 2021

Nedenfor finner du mer informasjon om hver gruppe, inkludert lagene og arenaene som er involvert, samt en kort oppsummering av hver gruppe.

Gruppe A

Italia har fire gullmedaljer fra verdensmesterskapet, men når det gjelder fotball-EM har de kun triumfen fra 1968. Det er imidlertid ingen tvil om at Italia er en stor nasjon når det kommer til fotball, og dette gjør også at de er de store favorittene i gruppe A. De siste årene har vært en dyster periode for italienske supportere, men etter at Roberto Mancini overtok som landslagssjef har det gått mye bedre for Azzurri. Lorenzo Insigne, Leonardo Bonucci, Alessandro Florenzi og Giorgio Chiellini er de erfarne spillerne i laget, men de fleste av oss gleder oss også over spennende talenter som Federico Chiesa, Gianluigi Donnarumma, Nicolò Zaniolo, Nicolò Barella og Alessandro Bastoni, som vil være en viktig del av dette laget i mange år fremover. Italia har også fordelen av å være en av vertsnasjonene, noe som betyr at de spiller alle sine tre gruppespillkamper hjemme i Roma.

Sveits har aldri vunnet EM, men de har vært en hyppig deltaker med deltakelse i fire av de seks siste turneringene. Vladimir Petkovic har vært landslagssjef siden 2014, noe som betyr at han har mye erfaring. Sveits har mange spillere som til daglig spiller i topp europeiske klubber, men spørsmålet er om de har nok X-faktor i Xherdan Shaqiri, Breel Embolo og Ahmed Mehmedi, eller om sveitserne mangler offensiv kvalitet. Sveits er definitivt sterke nok til å kunne ta en av de to første plassene i denne gruppen.

Tyrkia var med i EM i 2016, men med to nederlag og en seier ble det en kort turnering. På den tiden satte de sin lit til Hakan Calhanoglu og Arda Turan. Mens sistnevnte nå er borte fra laget, har Calhanoglu virkelig startet karrieren på nytt i AC Milan. Siden fire av de beste tredjeplasserte lagene går videre til utslagsrundene, har Tyrkia gode sjanser til å gå videre fra gruppespillet hvis de kan sikre seg minst tre poeng.

Sist Wales deltok i EM var i 2016. Da ble de turneringens store overraskelse med plass i semifinalen. På den tiden var det den tidligere walisiske landslagsspilleren Chris Coleman som styrte skuten. Etter den tid er det legendariske Ryan Giggs som har overtatt som landslagssjef. Flere og flere av de walisiske spillerne spiller i de neste beste klubbene i Premier League, så dette laget skal ikke undervurderes. Imidlertid er det fortsatt to spillere som skiller seg ut fra resten, og det er Gareth Bale og Aaron Ramsey.

Gruppe B

Belgia er selvfølgelig favoritter til å vinne gruppe B. Det er bare naturlig med tanke på deres førsteplass på FIFAs verdensrangering. Allerede i 2016 var det gigantiske forventninger til “The Red Devils” siden det var så mange gode spillere på laget. Siden den tid har disse talentene utviklet seg til ekte verdensstjerner. Dette er også grunnen til at Belgia er en av favorittene til å vinne EM 2021. Roberto Martinez har tidligere vist geniale taktiske evner i store turneringer, og trenerens egenskaper kan bli essensielle. Med store stjerner som Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Dries Mertens, Axel Witsel, Romelu Lukaku og Thibaut Courtois, har Belgia gode sjanser til å komme veldig langt i sommer.

Mange danske fotballsupportere var veldig skuffet i 2016 siden det danske landslaget ikke deltok i fotball-EM. Under Åge Hareides ledelse kvalifiserte de seg til den kommende turneringen. Det blir imidlertid Kasper Hjulmand som leder danskene i gruppe B, hvor de har fordelen av å spille alle de tre kampene hjemme i København. Med utsettelsen av fotball-EM har Kasper Hjulmand hatt et år på å implementere sin taktikk som ser ut til å være veldig godt egnet for det danske landslaget. Når det gjelder den danske troppen, så ser Danmark sterke ut i år med spillere som Christian Eriksen, Kasper Schmeichel, Thomas Delaney, Pierre-Emile Højbjerg og Simon Kjær. Danmark forventes å gå videre fra gruppespillet. Kanskje til og med med en andreplass i gruppen.

Russland blir en hard konkurrent til Danmark, ikke bare basert på prestasjonene i verdensmesterskapet i 2018, men også fordi de skal spille to av gruppespillkampene hjemme i Sankt Petersburg. Også i EM-kvalifiseringen spilte Russland mot Belgia. Belgia vant kvalifiseringsgruppen, mens Russland ble nummer to. I de to møtene var det ikke mye tvil om styrkeforskjellen. Det ble to nederlag for Russland og en målforskjell på 2–7. Dessverre for Russland har de store stjernene fra verdensmesterskapet i 2018 ikke klart å prestere på samme nivå senere. I EM må Russland sette sin lit til spillere som Aleksandr Golovin, Denis Cheryshev, Mário Fernandes og Artem Dzyuba, og håpe at de får karrieren tilbake på rett spor igjen.

Finland er gruppens store underdog, og det skyldes ganske enkelt at finnene er kvalifisert for fotball-EM for første gang i historien. Finland kvalifiserte seg på imponerende vis foran land som Bosnia og Hellas. Det ligger ingen store forventninger på skuldrene til trener Markku Kanerva, som allerede har gjort jobben sin til perfeksjon ved å kvalifisere laget til mesterskapet. Hvis Finland skulle overraske i fotball-EM vil det mest sannsynlig skyldes Teemu Pukki. Han scoret masse mål i kvalifiseringen, og har også nådd toppsjiktet i de to sesongene for Norwich i Championship.

Gruppe C

I likhet med Belgia er også Nederland en talentfabrikk i verdensklasse, og landet har produsert stjernespillere i mange år. Dette året er ikke noe unntak, hvor du kan se Frenkie de Jong, Matthjis de Light og Memphis Depay, bare for å nevne noen. Nederland hadde også et talentfullt lag i 2016, men den gang klarte de ikke å kvalifisere seg til fotball-EM, så troppen er ikke på noen måte garantert suksess. I kvalifiseringen til EM 2021 var de i gruppe med blant annet Tyskland, som de endte bak som nummer to i kvalifiseringsgruppen. I kampen i München gikk nederlenderne seirende ut av duellen med en 4–2-seier, noe som viser at Nederland på en god dag kan slå hvem som helst. Gruppen deres virker ganske grei, og de er også favoritter til å ta førsteplassen. Tidligere landslagsspiller Frank de Boer overtok som trener i 2020 etter at Ronald Koeman ble trener i Barcelona. Det gav Frank de Boer ett år på å implementere spillestilen sin. Nederland er en av vertsnasjonene, og derfor spiller de alle gruppespillkampene på hjemmebane i Amsterdam.

Ukraina har deltatt uten suksess i de to siste europamesterskapene i fotball. Den legendariske spissen Andriy Shevchenko overtok som hovedtrener etter den svake turneringen i 2016. Han har brukt tiden klokt siden han overtok ansvaret. De endte på imponerende vis først i kvalifiseringsgruppen foran Portugal, etter at de gikk ubeseiret gjennom kvalifiseringen. Den ukrainske troppen ser veldig stabil ut. De fleste spillerne spiller i den hjemlige ligaen for lag som Shakhtar Donetsk og Dynamo Kiev. Noen spiller også i europeiske toppklubber, og håpet er at spillere som Oleksandr Zinchenko, Ruslan Malinovskyi og Andriy Yarmolenko tar ansvar og leder Ukraina videre fra gruppe C.

Østerrike kvalifiserte seg til fotball-EM for første gang i 2008. Siden den gang har de vært i to EM uten å gå videre fra gruppespillet. Fra den hjemlige ligaen har vi sett lag som Salzburg, LASK og Austria Wien avansere i Europa League og Champions League, noe som også gir håp for det østerrikske landslaget. Den største stjernen har i mange år vært, og er fortsatt, David Alaba som nylig signerte for Real Madrid. Forskjellen på Østerrike sammenlignet med i 2016, er at mange andre talentfulle spillere som kan bidra til den kollektive enheten også har kommet inn i troppen. Ukraina har litt lavere oddsbetingelser enn Østerrike, men det skal ikke mye til før de endrer på dette.

Det var ville jubelscener da Nord-Makedonia for første gang i historien som et uavhengig land, kvalifiserte seg til fotball-EM. Gledesrusen var enorm og kunne kjennes gjennom TV-skjermene da den 37 år gamle legenden Goran Pandev sparket Nord-Makedonia til EM 2021. Det skjedde via den nye Nations League-turneringen, hvor de slo Georgia med 1-0 i playoff-finalen. Nord-Makedonia har lite med stjernespillere, men du må likevel holde et øye med spillere som Goran Pandev, Enis Bardhi, Eljif Elmas og Ezgjan Alioski, som kan gi den store underdogen litt håp.

Gruppe D

«It’s coming home!» Slik har det hørtes ut i mange år fra entusiastiske engelske fotballfans, men ingenting har kommet hjem siden verdensmesterskapet i 1966. I 2018 var håpet stort, men England røk ut i semifinalen mot Kroatia. Deretter endte de som nummer fire etter at de tapte mot Belgia i bronsefinalen. Håpet er der fremdeles. Det samme er også troen. Det er forståelig siden England er blant de største favorittene til å ta med seg pokalen. Gareth Southgate har blitt kritisert for å mangle litt taktisk oppfinnsomhet, men man kan ikke kritisere toppnivået som vi hittil har sett av The Three Lions. Laget er som alltid fullpakket med internasjonale stjerner som Harry Kane, Raheem Sterling, Jordan Henderson og Jadon Sancho. England er med rette den største favoritten i gruppe D. De har også gleden av å spille alle gruppespillkampene hjemme i London.

Det var ikke mange som forventet at Kroatia skulle komme til VM-finalen i 2018. Selv om de tapte 4–2 for Frankrike i finalen, var det uten tvil en ekstraordinær prestasjon. Siden den gang har det imidlertid gått dårligere for Kroatia, som både i Nations League og EM-kvalifiseringen ikke alltid så like imponerende ut. Spillerne som strålte hele veien til finalen i 2018 har virkelig nådd en alder hvor pensjonisttilværelsen kaller, så kroatene må gjenoppfinne seg selv hvis de skal levere den samme solide overraskelsen i EM 2021. Til tross for dette er det greit å huske på at det var Kroatia som beseiret England i semifinalen i verdensmesterskapet for tre år siden. De ønsker å gjøre noe lignende i gruppe D.

Tsjekkia frykter at årets fotball-EM blir en gjentakelse av EM i 2016. Den gang røk de ut i gruppespillet etter to nederlag og ett poeng. Det er ikke et farlig tsjekkisk lag, ettersom de mangler stjerner og offensiv kvalitet. De kom på andreplass i kvalifiseringsgruppen med 15 poeng, foran lag som Kosovo, Bulgaria og Montenegro. De hadde også gleden av å spille mot England. Lagets 2–1-seier hjemme mot The Three Lions kan gi dem litt håp og tro på at de kan gå videre fra gruppespillet denne gangen.

Skottland er det lavest seedete laget i gruppe D. De kvalifiserte seg til fotball-EM gjennom Nations League hvor de slo Serbia i finalen i playoff. Vi er imidlertid glade for at Skottland kvalifiserte seg, ettersom det betyr at man kan se frem til en heidundrende kamp mellom England og Skottland. Du bør heller ikke avskrive Skottlands sjanser for raskt. Det er noen ubearbeidede diamanter gjemt i dette hardtarbeidende kollektivet. Kaptein Andy Robertson har etablert seg som en av verdens absolutt beste venstrebacker hos Liverpool. I tillegg til ham vil man også legge merke til spillere som John McGinn, Ryan Fraser, Kieran Tierney, Scott McTominay og Liam Cooper. De har alle vist at de kan konkurrere på Premier League-nivå. De skotske supporterne vil også være i ekstase siden de kan oppleve heltene sine på hjemmebane i to av de tre gruppespillkampene.

Gruppe E

Det har vært noen turbulente år for det spanske landslaget som i 2018 sparket landslagssjefen like før verdensmesterskapet, og hentet inn Fernando Hierro som midlertidig trener. Det gikk selvfølgelig ikke så bra, og nestemann som fikk tillitt som ny trener var Luis Enrique. Det gikk imidlertid ikke lang tid før han av personlige årsaker måtte trekke seg midlertidig, og Roberto Moreno overtok rollen i en lengre periode. Nå er Enrique tilbake og er i ferd med å gjennomføre et lenge etterlengtet generasjonsskifte på det spanske landslaget. Det har gått ganske bra hittil, og på sitt beste er Spania fortsatt blant Europas beste landslag. Med hjemmebanefordel i Sevilla, sikter de spanske stjernene seg inn på førsteplassen i gruppen. Det vil være ekstremt skuffende hvis det spanske landslaget ikke kommer langt i denne turneringen.

Polen høres kanskje ikke ut som en gigantisk fotballnasjon, men ikke desto mindre har de deltatt i de tre siste europamesterskapene. I 2016 kom de til kvartfinalen. Med et solid forsvarsledd kvalifiserte de seg til fotball-EM som nummer én i gruppen. De hadde bare et nederlag på ti kamper. Det gjør heller ikke laget dårligere at Robert Lewandowski er en av de absolutt beste spissene i verden. Hvis Polen kan finne en måte å gi Lewandowski de riktige ballene på, bør de ikke undervurderes. Da kan de komme langt i EM 2021.

Sverige sikret seg billetten til EM 2021 ved å avslutte kvalifiseringen på plassen foran Norge. I kvalifiseringsgruppe med Spania var det ganske imponerende at svenskene bare tapte en eneste kamp. De svenske fotballsupporterne vil veldig gjerne måle seg med sine danske naboer, og kvalitetsmessig virker de to lagene ganske like. Svenskene kan utvilsomt mønstre en ganske stabil tropp. Victor Lindelöf, Ludwig Augustinsson, Victor Claesson, Emil Forsberg og Sebastian Olsson bruker å prestere godt på landslaget. Med et nytt talent i Juventus-spilleren Dejan Kulusevski, har de også funnet et offensivt ess.

Slovakia er rangert som den største underdogen i gruppe E. Det er kun basert på troppen deres siden det er store nivåforskjeller på det slovakiske landslaget. Også de måtte gjennom Nations League og playoff for å kvalifisere seg til fotball-EM. I EM-kvalifiseringen endte de bak både Wales og Kroatia, noe som setter spørsmålstegn ved nivået deres. Marek Hamsik setter nå sitt preg på svensk fotball, men det er fortsatt han som er stjernespilleren på landslaget til Slovakia. Imidlertid har spillere som Milan Skriniar, Stanislav Lobotka, Denis Vavro og Robert Mak blomstret de siste årene, og man kan håpe at de kan tilføre laget nok kvalitet.

Gruppe F

Tyskland er blitt seedet som nummer én, noe de sannsynligvis setter pris på etter deres katastrofale verdensmesterskap i 2018. Imidlertid har tyskerne havnet i den såkalte “dødens gruppe”. Etter å ha dominert Europa i flere år og vært blant verdens beste landslag, tok Joachim Löw beslutningen om å gjennomføre et generasjonsskifte for noen år siden. Det innebar å si farvel til mange erfarne spillere og begynne å forme de nye, unge stjernene. Generasjonsskiftet var allerede i gang i 2018, men laget mislyktes fullstendig og gikk ikke en gang videre fra gruppespillet, hvor de endte sist i gruppen. EM-kvalifiseringen ga håp om bedre tider. Den endte med syv seire, ett tap og en målforskjell på 30–7. Til tross for de gode prestasjonene i kvalifiseringsgruppen, stilles det fortsatt spørsmål ved om hvor gode Tyskland er. Særlig etter at de tapte 6–0 for Spania i Nations League. Tysklands sjanser forbedres ganske mye av at de spiller alle gruppespillkampene hjemme i München.

Det er utrolig at et lag som Frankrike, som er regjerende verdensmester og sølvmedaljevinner i EM i 2016, er seedet som nummer to, men for oss nøytrale supportere gir det bare en mye mer spennende gruppe. Didier Deschamps har lenge blitt kritisert for å være for pragmatisk i spillestilen, spesielt med tanke på spillerne han har til rådighet. Samtidig har denne spillestilen fungert, og siden den har gjort det, kan man ikke stille spørsmål ved tilnærmingen hans. Man kan nevne massevis av franske spillere som er gode nok til å spille i EM 2021, og listen over spillere i verdensklasse er sannsynligvis lenger enn hos noe annet lag. Antoine Griezmann, Paul Pogba og N’Golo Kanté er ikke like gode som de har vært tidligere, men heldigvis for Didier Deschamps har han mange andre spillere som kan settes inn. Selv om Frankrike er seedet som nummer to, går de for førsteplassen i denne gruppen til tross for de sterke motstanderne de møter.

Like utrolig som at Frankrike er seedet som nummer to, like vilt er det at Portugal er seedet som nummer tre. I 2016 var det Portugal som sikret seg EM-troféet med seier over Frankrike i finalen. Cristiano Ronaldo fylte 36 år tidligere i år, men han er ikke blitt en dårligere spiller av den grunn. I motsetning til i 2016, har Portugal også langt flere offensive stjernespillere. Spillere som Joao Felix, Bernardo Silva, Bruno Fernandes og Diogo Jota har alle hatt en god sesong. Med den nåværende troppen er Portugal nødt til å gå videre gruppespillet. Det blir ikke en enkel oppgave for laget til Fernando Santos, som må vinne minst to av gruppespillkampene for å være sikret progresjon.

Stakkars Ungarn. De kjempet heroisk i Nations League og endte opp med å snu 0–1-til 2–1-seier i de siste minuttene av playoff-finalen mot Island. Nå har de havnet i den tøffeste gruppen i hele fotball-EM. Nå venter det kamper mot den regjerende verdensmesteren, den regjerende europamesteren samt en av verdens største fotballnasjoner i Tyskland. Man må være mer enn en jublende optimist for å tro at Ungarn har gode sjanser til å gå videre fra gruppespillet. Samtidig er det også slik at fire av de seks lagene som ender på tredjeplass i gruppen går videre. Dermed skal det ikke mer til enn en overraskelsesseier for at de skal ha en sjanse. Sjansene er selvfølgelig små, men med to av gruppespillkampene hjemme i Budapest, bør man ikke avskrive dem. Man må lete lenge for å finne etablerte stjerner hos Ungarn, men en spiller det er verdt å holde øye med er Dominik Szoboszlai.

Hvilken grupper er de mest underholdende i EM 2021?

UEFAs europamesterskap i fotball er alltid en av de mest underholdende konkurransene for landslag, siden de fleste av de beste lagene er fra Europa. På toppen av dette kan til og med lavere rangerte lag fremdeles skape trøbbel for de store lagene. Gode eksempler på dette er Hellas som vant EM i 2004 og Danmark som vant i 1992. I år som i 2016, er det tjuefire lag med i turneringen. Det betyr flere kamper og flere muligheter for mindre lag enn i tidligere turneringer. Dette utvidede formatet fører forhåpentligvis til flere spennende kamper, og som vi så i EM 2016, så kan alle vinne.

Alle gruppene i EM 2021 har noen gode kamper, og det er vanskelig å forutsi hvilke som vil være de mest spennende. Likevel er dette de gruppene som vi spår vil være de mest underholdende å se på:

 • Gruppe A – Gruppe A ser ut til å bli en av de mest jevneste gruppene i turneringen, og det er vanskelig å forutsi hvem som vil kvalifisere seg for videre spill. Italia, Tyrkia, Wales og Sveits er alle i stand til å gå videre fra gruppespillet, og selv om ingen av dem sannsynligvis vil være favoritter til å vinne turneringen, forventer vi at hver kamp blir jevnspilt. Italia er nok favoritter, men de må kjempe for å få resultater. Det er stjernespillere på hvert lag. Italia har spillere som Marco Verratti. Tyrkia har Hakan Çalhanoğlu og Gareth Bale er en av stjernene på laget til Wales, mens det sveitsiske laget har Xherdan Shaqiri.
 • Gruppe D – Gruppe D består av England, Skottland, Tsjekkia og Kroatia. Alle er kvalitetslag, og selv om det er to klare favoritter i England og Kroatia, vil Skottland og Tsjekkia absolutt ikke være slaktoffer. England mot Skottland er en av de eldste rivaliseringene innen sport, og det blir sikkert en flott kamp. Både England og Skottland kommer til å spille kamper på hjemmebane, noe som helt sikkert vil bety noe for atmosfæren og sørge for at tilhengerne har mye å bli begeistret over. I tillegg til England mot Skottland, vil mange glede seg til å se England mot Kroatia. Dette for å se om England kan revansjere seg etter å ha blitt slått ut av Kroatia i verdensmesterskapet i 2018.
 • Gruppe F – Gruppe F er sannsynligvis den tøffeste gruppen å gå videre fra i EM 2021. Tre av de topprangerte lagene i verden, Tyskland, Frankrike og Portugal, utgjør denne gruppen sammen med Ungarn. Det blir et spennende treveisslag for å se hvilke lag som kvalifiserer seg til utslagsrundene. Ett av disse topplagene kan potensielt ryke ut av turneringen tidlig. Selv om Ungarn definitivt er det svakeste laget, kan vi selvfølgelig ikke se bort i fra dem. De kan ha stor innflytelse på hvilke lag som kommer seg videre fra gruppespillet, og dette gjør denne gruppen veldig interessant å følge med på.

Gruppe A

KamperSeierUavgjortTapMålforskjellPoeng
Italia33007:09
Wales31113:24
Landslagsguide om SveitsSveits31114:54
Tyrkia som outsiderTyrkia30031:80

Gruppe B

KamperSeierUavgjortTapMålforskjellPoeng
Belgia33007:19
Landslagsguide om DanmarkDanmark31025:43
Landslagsguide om FinlandFinland31021:33
Russland31022:73

Gruppe C

KamperSeierUavgjortTapMålforskjellPoeng
Landslagsguide om Nederland Nederland33008:29
Landslagsguide om ØsterrikeØsterrike32014:36
Ukraina som outsiderUkraina31024:53
Landslagsguide om Nord-MakedoniaNord-MakedoniaUkraina30032:80

Gruppe D

KamperSeierUavgjortTapMålforskjellPoeng
Kan England vinneEngland32102:07
Kroatia31114:34
Landslagsguide om TsjekkiaTsjekkia31113:24
Landslagsguide om SkottlandSkottland30121:51

Gruppe E

KamperSeierUavgjortTapMålforskjellPoeng
Landslagsguide om SverigeSverige32104:27
Kan Spania vinneSpania31206:15
Slovakia31022:73
Landslagsguide om PolenPolen30124:61

Gruppe F

KamperSeierUavgjortTapMålforskjellPoeng
Frankrike31204:35
Kan Tyskland vinneTyskland31116:54
Kan Portugal vinnePortugal31117:64
Ungarn30213:62

Nøkkelspiller

Gareth Bale
11
Gareth Bale
country-flag
Wales
Angrep
Adam Szalai
9
Adam Szalai
country-flag
Ungarn
Angrep
Andriy Yarmolenko
7
Andriy Yarmolenko
country-flag
Ukraina
Angrep
Hakan Calhanoglu
10
Hakan Calhanoglu
country-flag
Tyrkia
Midtbane
Vladimir Darida
8
Vladimir Darida
country-flag
Tsjekkia
Midtbane
Sergio Ramos
15
Sergio Ramos
country-flag
Spania
Forsvar
Marek Hamsik
17
Marek Hamsik
country-flag
Slovakia
Midtbane
Xherdan Shaqiri
23
Xherdan Shaqiri
country-flag
Sveits
Midtbane
Emil Forsberg
10
Emil Forsberg
country-flag
Sverige
Angrep

Denne sommeren er det på nytt EM i fotball når de beste landslagene i Europa i grupper nok en gang konkurrerer om EM-pokalen. Turneringen avholdes hvert fjerde år, og sommerens turnering skulle opprinnelig avvikles i 2020. På grunn av den globale pandemien ble fotballigaene rundt omkring i Europa satt på vent i store deler av sesongen, og de kunne bare fullføres i løpet av sommeren.

Fordi EM 2020 ville ha kollidert med avslutningen av fotballsesongen rundt omkring i Europa, tok UEFA avgjørelsen om å flytte EM-turneringen til 2021 i stedet. Fotballfansen har måttet vente ekstra lenge på å se deres landslag konkurrere i turneringen, men det ser ut til at det kan bli et av de beste europamesterskapene noensinne. Et EM med noen nye lag som deltar for første gang, samt noen veldig interessante kamper.

Her hos EM 2021 Odds analyserer vi alle kampene i EM 2021 for å gi deg de beste oddstipsene. Vi kombinerer våre tiår med samlet erfaring fra å se på fotball, med statistisk analyse. Det gjør vi for å forutsi hvilke lag som mest sannsynlig går videre fra gruppespillet, hvilke spillere som scorer flest mål, samt hvilke kamper som vil være mest underholdende å se på. På denne siden ser vi på gruppene i EM 2021, inkludert de mest interessante gruppene, og hva vi kan forvente i gruppespillet.

Det nye formatet for EM 2021

For å feire 60-årsjubileet for konkurransen, vil EM 2021-turneringen bli spilt på fotballarenaer over hele Europa. Opprinnelig ble det valgt tolv arenaer fra like mange land over hele det europeiske kontinentet. Nå er dette antallet redusert til elleve arenaer i elleve land. Dette gir fotballtilhengere fra hele Europa sjansen til å se noen av verdens beste landslag spille live. Det burde sørge for en mer spennende turnering.

Formatet innebærer at gruppespillkampene vil bli spilt på arenaer over hele Europa, mens de to semifinalene og finalen blir avviklet på Wembley Stadion i England. I likhet med EM 2016, er det også tjuefire lag som deltar i denne EM-turneringen. Det betyr seks grupper med fire lag i hver. Alle lagene starter turneringen ved å spille tre kamper. En mot hvert av de andre lagene i gruppen.

De to beste lagene fra hver gruppe kvalifiserer seg automatisk til utslagsrundene. I tillegg vil de fire beste lagene som ender på tredjeplass i sin gruppe, gå videre fra gruppespillet. Kampene i hver gruppe vil bli spilt på to arenaer med tre kamper på hver av dem. Det betyr at lagene ikke trenger å reise mye mellom kampene. Noen av lagene spiller alle gruppespillkampene på kun en bane i sitt eget hjemland.

Gruppeinndeling for EM 2021

Nedenfor finner du mer informasjon om hver gruppe, inkludert lagene og arenaene som er involvert, samt en kort oppsummering av hver gruppe.

Gruppe A

Italia har fire gullmedaljer fra verdensmesterskapet, men når det gjelder fotball-EM har de kun triumfen fra 1968. Det er imidlertid ingen tvil om at Italia er en stor nasjon når det kommer til fotball, og dette gjør også at de er de store favorittene i gruppe A. De siste årene har vært en dyster periode for italienske supportere, men etter at Roberto Mancini overtok som landslagssjef har det gått mye bedre for Azzurri. Lorenzo Insigne, Leonardo Bonucci, Alessandro Florenzi og Giorgio Chiellini er de erfarne spillerne i laget, men de fleste av oss gleder oss også over spennende talenter som Federico Chiesa, Gianluigi Donnarumma, Nicolò Zaniolo, Nicolò Barella og Alessandro Bastoni, som vil være en viktig del av dette laget i mange år fremover. Italia har også fordelen av å være en av vertsnasjonene, noe som betyr at de spiller alle sine tre gruppespillkamper hjemme i Roma.

Sveits har aldri vunnet EM, men de har vært en hyppig deltaker med deltakelse i fire av de seks siste turneringene. Vladimir Petkovic har vært landslagssjef siden 2014, noe som betyr at han har mye erfaring. Sveits har mange spillere som til daglig spiller i topp europeiske klubber, men spørsmålet er om de har nok X-faktor i Xherdan Shaqiri, Breel Embolo og Ahmed Mehmedi, eller om sveitserne mangler offensiv kvalitet. Sveits er definitivt sterke nok til å kunne ta en av de to første plassene i denne gruppen.

Tyrkia var med i EM i 2016, men med to nederlag og en seier ble det en kort turnering. På den tiden satte de sin lit til Hakan Calhanoglu og Arda Turan. Mens sistnevnte nå er borte fra laget, har Calhanoglu virkelig startet karrieren på nytt i AC Milan. Siden fire av de beste tredjeplasserte lagene går videre til utslagsrundene, har Tyrkia gode sjanser til å gå videre fra gruppespillet hvis de kan sikre seg minst tre poeng.

Sist Wales deltok i EM var i 2016. Da ble de turneringens store overraskelse med plass i semifinalen. På den tiden var det den tidligere walisiske landslagsspilleren Chris Coleman som styrte skuten. Etter den tid er det legendariske Ryan Giggs som har overtatt som landslagssjef. Flere og flere av de walisiske spillerne spiller i de neste beste klubbene i Premier League, så dette laget skal ikke undervurderes. Imidlertid er det fortsatt to spillere som skiller seg ut fra resten, og det er Gareth Bale og Aaron Ramsey.

Gruppe B

Belgia er selvfølgelig favoritter til å vinne gruppe B. Det er bare naturlig med tanke på deres førsteplass på FIFAs verdensrangering. Allerede i 2016 var det gigantiske forventninger til “The Red Devils” siden det var så mange gode spillere på laget. Siden den tid har disse talentene utviklet seg til ekte verdensstjerner. Dette er også grunnen til at Belgia er en av favorittene til å vinne EM 2021. Roberto Martinez har tidligere vist geniale taktiske evner i store turneringer, og trenerens egenskaper kan bli essensielle. Med store stjerner som Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Dries Mertens, Axel Witsel, Romelu Lukaku og Thibaut Courtois, har Belgia gode sjanser til å komme veldig langt i sommer.

Mange danske fotballsupportere var veldig skuffet i 2016 siden det danske landslaget ikke deltok i fotball-EM. Under Åge Hareides ledelse kvalifiserte de seg til den kommende turneringen. Det blir imidlertid Kasper Hjulmand som leder danskene i gruppe B, hvor de har fordelen av å spille alle de tre kampene hjemme i København. Med utsettelsen av fotball-EM har Kasper Hjulmand hatt et år på å implementere sin taktikk som ser ut til å være veldig godt egnet for det danske landslaget. Når det gjelder den danske troppen, så ser Danmark sterke ut i år med spillere som Christian Eriksen, Kasper Schmeichel, Thomas Delaney, Pierre-Emile Højbjerg og Simon Kjær. Danmark forventes å gå videre fra gruppespillet. Kanskje til og med med en andreplass i gruppen.

Russland blir en hard konkurrent til Danmark, ikke bare basert på prestasjonene i verdensmesterskapet i 2018, men også fordi de skal spille to av gruppespillkampene hjemme i Sankt Petersburg. Også i EM-kvalifiseringen spilte Russland mot Belgia. Belgia vant kvalifiseringsgruppen, mens Russland ble nummer to. I de to møtene var det ikke mye tvil om styrkeforskjellen. Det ble to nederlag for Russland og en målforskjell på 2–7. Dessverre for Russland har de store stjernene fra verdensmesterskapet i 2018 ikke klart å prestere på samme nivå senere. I EM må Russland sette sin lit til spillere som Aleksandr Golovin, Denis Cheryshev, Mário Fernandes og Artem Dzyuba, og håpe at de får karrieren tilbake på rett spor igjen.

Finland er gruppens store underdog, og det skyldes ganske enkelt at finnene er kvalifisert for fotball-EM for første gang i historien. Finland kvalifiserte seg på imponerende vis foran land som Bosnia og Hellas. Det ligger ingen store forventninger på skuldrene til trener Markku Kanerva, som allerede har gjort jobben sin til perfeksjon ved å kvalifisere laget til mesterskapet. Hvis Finland skulle overraske i fotball-EM vil det mest sannsynlig skyldes Teemu Pukki. Han scoret masse mål i kvalifiseringen, og har også nådd toppsjiktet i de to sesongene for Norwich i Championship.

Gruppe C

I likhet med Belgia er også Nederland en talentfabrikk i verdensklasse, og landet har produsert stjernespillere i mange år. Dette året er ikke noe unntak, hvor du kan se Frenkie de Jong, Matthjis de Light og Memphis Depay, bare for å nevne noen. Nederland hadde også et talentfullt lag i 2016, men den gang klarte de ikke å kvalifisere seg til fotball-EM, så troppen er ikke på noen måte garantert suksess. I kvalifiseringen til EM 2021 var de i gruppe med blant annet Tyskland, som de endte bak som nummer to i kvalifiseringsgruppen. I kampen i München gikk nederlenderne seirende ut av duellen med en 4–2-seier, noe som viser at Nederland på en god dag kan slå hvem som helst. Gruppen deres virker ganske grei, og de er også favoritter til å ta førsteplassen. Tidligere landslagsspiller Frank de Boer overtok som trener i 2020 etter at Ronald Koeman ble trener i Barcelona. Det gav Frank de Boer ett år på å implementere spillestilen sin. Nederland er en av vertsnasjonene, og derfor spiller de alle gruppespillkampene på hjemmebane i Amsterdam.

Ukraina har deltatt uten suksess i de to siste europamesterskapene i fotball. Den legendariske spissen Andriy Shevchenko overtok som hovedtrener etter den svake turneringen i 2016. Han har brukt tiden klokt siden han overtok ansvaret. De endte på imponerende vis først i kvalifiseringsgruppen foran Portugal, etter at de gikk ubeseiret gjennom kvalifiseringen. Den ukrainske troppen ser veldig stabil ut. De fleste spillerne spiller i den hjemlige ligaen for lag som Shakhtar Donetsk og Dynamo Kiev. Noen spiller også i europeiske toppklubber, og håpet er at spillere som Oleksandr Zinchenko, Ruslan Malinovskyi og Andriy Yarmolenko tar ansvar og leder Ukraina videre fra gruppe C.

Østerrike kvalifiserte seg til fotball-EM for første gang i 2008. Siden den gang har de vært i to EM uten å gå videre fra gruppespillet. Fra den hjemlige ligaen har vi sett lag som Salzburg, LASK og Austria Wien avansere i Europa League og Champions League, noe som også gir håp for det østerrikske landslaget. Den største stjernen har i mange år vært, og er fortsatt, David Alaba som nylig signerte for Real Madrid. Forskjellen på Østerrike sammenlignet med i 2016, er at mange andre talentfulle spillere som kan bidra til den kollektive enheten også har kommet inn i troppen. Ukraina har litt lavere oddsbetingelser enn Østerrike, men det skal ikke mye til før de endrer på dette.

Det var ville jubelscener da Nord-Makedonia for første gang i historien som et uavhengig land, kvalifiserte seg til fotball-EM. Gledesrusen var enorm og kunne kjennes gjennom TV-skjermene da den 37 år gamle legenden Goran Pandev sparket Nord-Makedonia til EM 2021. Det skjedde via den nye Nations League-turneringen, hvor de slo Georgia med 1-0 i playoff-finalen. Nord-Makedonia har lite med stjernespillere, men du må likevel holde et øye med spillere som Goran Pandev, Enis Bardhi, Eljif Elmas og Ezgjan Alioski, som kan gi den store underdogen litt håp.

Gruppe D

«It’s coming home!» Slik har det hørtes ut i mange år fra entusiastiske engelske fotballfans, men ingenting har kommet hjem siden verdensmesterskapet i 1966. I 2018 var håpet stort, men England røk ut i semifinalen mot Kroatia. Deretter endte de som nummer fire etter at de tapte mot Belgia i bronsefinalen. Håpet er der fremdeles. Det samme er også troen. Det er forståelig siden England er blant de største favorittene til å ta med seg pokalen. Gareth Southgate har blitt kritisert for å mangle litt taktisk oppfinnsomhet, men man kan ikke kritisere toppnivået som vi hittil har sett av The Three Lions. Laget er som alltid fullpakket med internasjonale stjerner som Harry Kane, Raheem Sterling, Jordan Henderson og Jadon Sancho. England er med rette den største favoritten i gruppe D. De har også gleden av å spille alle gruppespillkampene hjemme i London.

Det var ikke mange som forventet at Kroatia skulle komme til VM-finalen i 2018. Selv om de tapte 4–2 for Frankrike i finalen, var det uten tvil en ekstraordinær prestasjon. Siden den gang har det imidlertid gått dårligere for Kroatia, som både i Nations League og EM-kvalifiseringen ikke alltid så like imponerende ut. Spillerne som strålte hele veien til finalen i 2018 har virkelig nådd en alder hvor pensjonisttilværelsen kaller, så kroatene må gjenoppfinne seg selv hvis de skal levere den samme solide overraskelsen i EM 2021. Til tross for dette er det greit å huske på at det var Kroatia som beseiret England i semifinalen i verdensmesterskapet for tre år siden. De ønsker å gjøre noe lignende i gruppe D.

Tsjekkia frykter at årets fotball-EM blir en gjentakelse av EM i 2016. Den gang røk de ut i gruppespillet etter to nederlag og ett poeng. Det er ikke et farlig tsjekkisk lag, ettersom de mangler stjerner og offensiv kvalitet. De kom på andreplass i kvalifiseringsgruppen med 15 poeng, foran lag som Kosovo, Bulgaria og Montenegro. De hadde også gleden av å spille mot England. Lagets 2–1-seier hjemme mot The Three Lions kan gi dem litt håp og tro på at de kan gå videre fra gruppespillet denne gangen.

Skottland er det lavest seedete laget i gruppe D. De kvalifiserte seg til fotball-EM gjennom Nations League hvor de slo Serbia i finalen i playoff. Vi er imidlertid glade for at Skottland kvalifiserte seg, ettersom det betyr at man kan se frem til en heidundrende kamp mellom England og Skottland. Du bør heller ikke avskrive Skottlands sjanser for raskt. Det er noen ubearbeidede diamanter gjemt i dette hardtarbeidende kollektivet. Kaptein Andy Robertson har etablert seg som en av verdens absolutt beste venstrebacker hos Liverpool. I tillegg til ham vil man også legge merke til spillere som John McGinn, Ryan Fraser, Kieran Tierney, Scott McTominay og Liam Cooper. De har alle vist at de kan konkurrere på Premier League-nivå. De skotske supporterne vil også være i ekstase siden de kan oppleve heltene sine på hjemmebane i to av de tre gruppespillkampene.

Gruppe E

Det har vært noen turbulente år for det spanske landslaget som i 2018 sparket landslagssjefen like før verdensmesterskapet, og hentet inn Fernando Hierro som midlertidig trener. Det gikk selvfølgelig ikke så bra, og nestemann som fikk tillitt som ny trener var Luis Enrique. Det gikk imidlertid ikke lang tid før han av personlige årsaker måtte trekke seg midlertidig, og Roberto Moreno overtok rollen i en lengre periode. Nå er Enrique tilbake og er i ferd med å gjennomføre et lenge etterlengtet generasjonsskifte på det spanske landslaget. Det har gått ganske bra hittil, og på sitt beste er Spania fortsatt blant Europas beste landslag. Med hjemmebanefordel i Sevilla, sikter de spanske stjernene seg inn på førsteplassen i gruppen. Det vil være ekstremt skuffende hvis det spanske landslaget ikke kommer langt i denne turneringen.

Polen høres kanskje ikke ut som en gigantisk fotballnasjon, men ikke desto mindre har de deltatt i de tre siste europamesterskapene. I 2016 kom de til kvartfinalen. Med et solid forsvarsledd kvalifiserte de seg til fotball-EM som nummer én i gruppen. De hadde bare et nederlag på ti kamper. Det gjør heller ikke laget dårligere at Robert Lewandowski er en av de absolutt beste spissene i verden. Hvis Polen kan finne en måte å gi Lewandowski de riktige ballene på, bør de ikke undervurderes. Da kan de komme langt i EM 2021.

Sverige sikret seg billetten til EM 2021 ved å avslutte kvalifiseringen på plassen foran Norge. I kvalifiseringsgruppe med Spania var det ganske imponerende at svenskene bare tapte en eneste kamp. De svenske fotballsupporterne vil veldig gjerne måle seg med sine danske naboer, og kvalitetsmessig virker de to lagene ganske like. Svenskene kan utvilsomt mønstre en ganske stabil tropp. Victor Lindelöf, Ludwig Augustinsson, Victor Claesson, Emil Forsberg og Sebastian Olsson bruker å prestere godt på landslaget. Med et nytt talent i Juventus-spilleren Dejan Kulusevski, har de også funnet et offensivt ess.

Slovakia er rangert som den største underdogen i gruppe E. Det er kun basert på troppen deres siden det er store nivåforskjeller på det slovakiske landslaget. Også de måtte gjennom Nations League og playoff for å kvalifisere seg til fotball-EM. I EM-kvalifiseringen endte de bak både Wales og Kroatia, noe som setter spørsmålstegn ved nivået deres. Marek Hamsik setter nå sitt preg på svensk fotball, men det er fortsatt han som er stjernespilleren på landslaget til Slovakia. Imidlertid har spillere som Milan Skriniar, Stanislav Lobotka, Denis Vavro og Robert Mak blomstret de siste årene, og man kan håpe at de kan tilføre laget nok kvalitet.

Gruppe F

Tyskland er blitt seedet som nummer én, noe de sannsynligvis setter pris på etter deres katastrofale verdensmesterskap i 2018. Imidlertid har tyskerne havnet i den såkalte “dødens gruppe”. Etter å ha dominert Europa i flere år og vært blant verdens beste landslag, tok Joachim Löw beslutningen om å gjennomføre et generasjonsskifte for noen år siden. Det innebar å si farvel til mange erfarne spillere og begynne å forme de nye, unge stjernene. Generasjonsskiftet var allerede i gang i 2018, men laget mislyktes fullstendig og gikk ikke en gang videre fra gruppespillet, hvor de endte sist i gruppen. EM-kvalifiseringen ga håp om bedre tider. Den endte med syv seire, ett tap og en målforskjell på 30–7. Til tross for de gode prestasjonene i kvalifiseringsgruppen, stilles det fortsatt spørsmål ved om hvor gode Tyskland er. Særlig etter at de tapte 6–0 for Spania i Nations League. Tysklands sjanser forbedres ganske mye av at de spiller alle gruppespillkampene hjemme i München.

Det er utrolig at et lag som Frankrike, som er regjerende verdensmester og sølvmedaljevinner i EM i 2016, er seedet som nummer to, men for oss nøytrale supportere gir det bare en mye mer spennende gruppe. Didier Deschamps har lenge blitt kritisert for å være for pragmatisk i spillestilen, spesielt med tanke på spillerne han har til rådighet. Samtidig har denne spillestilen fungert, og siden den har gjort det, kan man ikke stille spørsmål ved tilnærmingen hans. Man kan nevne massevis av franske spillere som er gode nok til å spille i EM 2021, og listen over spillere i verdensklasse er sannsynligvis lenger enn hos noe annet lag. Antoine Griezmann, Paul Pogba og N’Golo Kanté er ikke like gode som de har vært tidligere, men heldigvis for Didier Deschamps har han mange andre spillere som kan settes inn. Selv om Frankrike er seedet som nummer to, går de for førsteplassen i denne gruppen til tross for de sterke motstanderne de møter.

Like utrolig som at Frankrike er seedet som nummer to, like vilt er det at Portugal er seedet som nummer tre. I 2016 var det Portugal som sikret seg EM-troféet med seier over Frankrike i finalen. Cristiano Ronaldo fylte 36 år tidligere i år, men han er ikke blitt en dårligere spiller av den grunn. I motsetning til i 2016, har Portugal også langt flere offensive stjernespillere. Spillere som Joao Felix, Bernardo Silva, Bruno Fernandes og Diogo Jota har alle hatt en god sesong. Med den nåværende troppen er Portugal nødt til å gå videre gruppespillet. Det blir ikke en enkel oppgave for laget til Fernando Santos, som må vinne minst to av gruppespillkampene for å være sikret progresjon.

Stakkars Ungarn. De kjempet heroisk i Nations League og endte opp med å snu 0–1-til 2–1-seier i de siste minuttene av playoff-finalen mot Island. Nå har de havnet i den tøffeste gruppen i hele fotball-EM. Nå venter det kamper mot den regjerende verdensmesteren, den regjerende europamesteren samt en av verdens største fotballnasjoner i Tyskland. Man må være mer enn en jublende optimist for å tro at Ungarn har gode sjanser til å gå videre fra gruppespillet. Samtidig er det også slik at fire av de seks lagene som ender på tredjeplass i gruppen går videre. Dermed skal det ikke mer til enn en overraskelsesseier for at de skal ha en sjanse. Sjansene er selvfølgelig små, men med to av gruppespillkampene hjemme i Budapest, bør man ikke avskrive dem. Man må lete lenge for å finne etablerte stjerner hos Ungarn, men en spiller det er verdt å holde øye med er Dominik Szoboszlai.

Hvilken grupper er de mest underholdende i EM 2021?

UEFAs europamesterskap i fotball er alltid en av de mest underholdende konkurransene for landslag, siden de fleste av de beste lagene er fra Europa. På toppen av dette kan til og med lavere rangerte lag fremdeles skape trøbbel for de store lagene. Gode eksempler på dette er Hellas som vant EM i 2004 og Danmark som vant i 1992. I år som i 2016, er det tjuefire lag med i turneringen. Det betyr flere kamper og flere muligheter for mindre lag enn i tidligere turneringer. Dette utvidede formatet fører forhåpentligvis til flere spennende kamper, og som vi så i EM 2016, så kan alle vinne.

Alle gruppene i EM 2021 har noen gode kamper, og det er vanskelig å forutsi hvilke som vil være de mest spennende. Likevel er dette de gruppene som vi spår vil være de mest underholdende å se på:

 • Gruppe A – Gruppe A ser ut til å bli en av de mest jevneste gruppene i turneringen, og det er vanskelig å forutsi hvem som vil kvalifisere seg for videre spill. Italia, Tyrkia, Wales og Sveits er alle i stand til å gå videre fra gruppespillet, og selv om ingen av dem sannsynligvis vil være favoritter til å vinne turneringen, forventer vi at hver kamp blir jevnspilt. Italia er nok favoritter, men de må kjempe for å få resultater. Det er stjernespillere på hvert lag. Italia har spillere som Marco Verratti. Tyrkia har Hakan Çalhanoğlu og Gareth Bale er en av stjernene på laget til Wales, mens det sveitsiske laget har Xherdan Shaqiri.
 • Gruppe D – Gruppe D består av England, Skottland, Tsjekkia og Kroatia. Alle er kvalitetslag, og selv om det er to klare favoritter i England og Kroatia, vil Skottland og Tsjekkia absolutt ikke være slaktoffer. England mot Skottland er en av de eldste rivaliseringene innen sport, og det blir sikkert en flott kamp. Både England og Skottland kommer til å spille kamper på hjemmebane, noe som helt sikkert vil bety noe for atmosfæren og sørge for at tilhengerne har mye å bli begeistret over. I tillegg til England mot Skottland, vil mange glede seg til å se England mot Kroatia. Dette for å se om England kan revansjere seg etter å ha blitt slått ut av Kroatia i verdensmesterskapet i 2018.
 • Gruppe F – Gruppe F er sannsynligvis den tøffeste gruppen å gå videre fra i EM 2021. Tre av de topprangerte lagene i verden, Tyskland, Frankrike og Portugal, utgjør denne gruppen sammen med Ungarn. Det blir et spennende treveisslag for å se hvilke lag som kvalifiserer seg til utslagsrundene. Ett av disse topplagene kan potensielt ryke ut av turneringen tidlig. Selv om Ungarn definitivt er det svakeste laget, kan vi selvfølgelig ikke se bort i fra dem. De kan ha stor innflytelse på hvilke lag som kommer seg videre fra gruppespillet, og dette gjør denne gruppen veldig interessant å følge med på.
EM 2021 Velkomsttilbud

OPP TIL 3000 KR BONUS

 
 • Stort utvalg av odds
 • Enkel og lynrask Live Betting
 • Innovative mobile løsninger
 

OPP TIL 1000 KR SPILLKREDITTER

 
 • Ledende bookie av sportsbetting
 • Tidlig utbetaling
 • Live Stream
 

OPP TIL 4000 KR BONUS

 
 • Kryptovalutaer
 • Live Casino
 • UFC-partner